Élet-Stílus

Veterán védő érkezik Milánóba

Az idén címek nélkül maradó Milan egy veterán védővel erősíti a keretét, a lombardok megegyeztek Mario Yepesszel a folytatásról. Az ingyen érkező kolumbiai mellett a középpályán is tovább bővülhet a vörös-fekete keret.

Yepes érkezését már télen is valószínűsítették az olasz lapok, a 34 éves kolumbiai védő – idősebb kora ellenére – a Chievóban az idei Serie A egyik legjobb belső védőkettősét alkotta Andrea Mantovanival. A kőkemény futballista alakulata mindössze 36 gólt kapott 33 mérkőzésen, ennél jobb mutatóval csak a Mourinho-féle Inter rendelkezik.

Azt még nem lehet tudni, hogy a dél-amerikai kezdő lesz-e Milánóban, vagy perem-szerep hárul majd rá, egy biztos, Veronában hiányolni fogják. A Chievo elnöke, Luca Campedelli megerősítette a futballista távozását, hangsúlyozva, hogy szerették volna megtartani a lejáró szerződését meghosszabbítani nem akaró játékost.
„Hivatalosan Yepes ugyan még nem a Milané, de tudom, hogy a megegyezés megtörtént. Yepes Milánóban folytatja” – árulta el az elnök a SkySport Italiának.

A nagy Milan-talpraállás aligha egy ingyen igazolt védőn múlik majd, ehhez szinte a teljes csapatot illene kistafírozni. Célpontokból nincs hiány, ám ezúttal a milánóiak kezére játszhat, hogy egy önként jelentkező is akad; a CSZKA Moszkvát erősítő Milos Krasics ugyanis elárulta, hogy elsősorban a Milan felé kacsingat.

Krasics (jobbról) szívesen lenne a Milan futnallistája (MTI/EPA)

Krasics (jobbról) szívesen lenne a Milan futballistája (MTI/EPA)

Az oroszokkal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig jutó szerb középpályás ázsiója igencsak megnőtt, több együttes, így az Arsenal, a Liverpool, a Bayern és a Fiorentina is kiszemelte. A 25 éves labdarúgó azonban – egyenlő feltételek mellett – a Milant választaná.

„Már gyerekkoromban a Milannak drukkoltam, így persze, hogy örömmel játszanék a csapatban” – árulta el a Blic Online-nak nyilatkozó Krasics. „Május közepén jelzem a moszkvaiaknak, hogy távozok. Az ügynököm azon dolgozik, hogy csapatot találjon nekem, egyelőre még nem tudom, hol folytatom, több remek klubbal is tárgyalunk.”

Milan-játékosokat igazolna a Chelsea

Előző klubjától, az AC Milantól szerződtetne csapaterősítés céljából játékosokat Carlo Ancelotti, a londoni Chelsea olasz vezetőedzője, aki mindenekelőtt a brazil Alexandre Patót és Thiago Silvát akarja megszerezni – írta kedden a Corriera dello Sport.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik