Élet-Stílus

Raúl a Real Madrid edzője lehet

Raúl González Blanco, a Real Madrid legendás labdarúgója valamikor a királyi csapat vezetőedzője lehet.

Jorge Valdano, a klub általános igazgatója nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Barcelonához hasonlóan a jövőben a Real Madridnál is a csapat korábbi játékosa irányít majd vezetőedzőként. A katalán sztárklubnál teljes mértékben bejött Pep Guardiola kinevezése, hiszen a csapatot korábban játékosként szolgáló fiatal szakvezető tavaly minden trófeát bezsebelt a Barcával, amelyet a világ egyik legjobb együttesévé formált.

Valdano a Marca című lapnak megjegyezte: a Real sohasem másolja le valamelyik másik klub modelljét, de nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben Michel vagy Raúl a királyi együttes vezetőedzője lesz. Bár ehhez hozzátette, korai még ezzel foglalkozni.

A madridi gárdát középpályásként 14 évig erősítő Michel jelenleg a Getafe vezetőedzője, Raúl pedig még a partvonal innenső oldalán van, játékosként szolgálja a Real Madridot, amelynek emblematikus figurájává vált az elmúlt 16 esztendőben. Egyébként Raúl és Michel egyaránt „ős-madridistának” számít, hiszen mind a ketten a spanyol fővárosban születettek, s a Real Madrid utánpótláscsapataiból kikerülve lettek világhírű labdarúgók.

Tavaly nyár óta a chilei Manuel Pellegrini dirigálja a Real Madridot, amely a szezonban legfeljebb a bajnokságot nyerheti meg, de lépéshátrányban van Guardiolékkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik