Élet-Stílus

Blanc francia kapitány lesz?

Laurent Blanc lehet a nyári vb után távozó Raymond Domenech utódja a francia labdarúgó-válogatott élén.

A francia válogatottat 2004 óta irányító Raymond Domenech a dél-afrikai vb után távozik posztjáról, és utódja, Laurent Blanc lehet. A döntés joga tulajdonképpen a fiatal szakember kezében van, miután a szövetség felajánlotta neki a kapitányi posztot.

Stílszerűen szólva a labda a játékosként világ-és Európa-bajnok, jelenleg a Bordeaux-t irányító szakvezető térfelén pattog. „Megkerestük Laurent Blanc-t. Jövő nyári g ugyan szerződés köti a Girondins Bordeaux-hoz, de mi felajánlottuk neki a szövetségi kapitányi posztot. A döntést nem kell elsietnie, nem is sürgetjük, hiszen a bajnokságból még három forduló hátravan” – nyilatkozta Jean-Pierre Escalettes, a francia szövetség elnöke.

A labdarúgóként a Barcelonában, az Interben és a Manchester Unitedben is megfordult Blanc 2007 óta irányítja a Girondins-t. Újonc szakvezetőként első szezonjában második volt a csapattal, és az év edzőjének választották. A következő évben bajnoki címre és Ligakupa-győzelemre vezette az övéit, a Bajnokok Ligájában pedig idén tavasszal a legjobb nyolc közé jutott a Bordeaux-val, más kérdés, hogy együttese jelenleg csak az ötödik a Ligue-1-tabellán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik