Élet-Stílus

Van Basten a Milan kispadján?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Milan új edzőt keres az idén összességében nagyot nem hibázó, de semmit sem nyerő Leonardo helyére. Háromszoros aranylabdás veheti át a brazil helyét.

Olasz lapértesülések szerint Silvio Berlusconi, a Milan tulajdonosa Marco van Bastent szerződtetné a jelenleg a csapatot irányító Leonardo helyére. A dél-amerikai sorsa egyre ingatagabb, pláne amióta maga is elismerte, hogy rossz a viszonya a patrónussal.

A milánóiak a korai BL- és kupabúcsú után a bajnokságban is csak asszisztáltak: tétlenül szemlélték, ahogy kétszereplőssé (Inter-Roma) redukálódik a bajnoki címért folyó harc. Az eredménytelen idény miatt Berlusconi már jelezte, nem Leonardo lesz a vezetőedző a következő bajnokságban.

A Gazzetta dello Sport úgy értesült, az egyesület talán legsikeresebb korszakának jelképe, Marco van Basten veheti át a csapat irányítását. A háromszoros aranylabdás (1988, 1989, 1992) támadó neve már tavaly, egykori csapattársa, Carlo Ancelotti távozása után is felmerült a lombardoknál, ám hiába lépett le az Ajaxtól, végül Leonardo lett a befutó. A trénert valószínűleg örömmel fogadnák a Milan szurkolói, hiszen 1987 és 1995 között két Bajnokcsapatok Európa Kupáját (1989, 1990; az 1994-es sikerből sérülése miatt már nem vette ki a részét), két Világkupát (1989, 1990), két európai Szuperkupát (1989, 1990) és három bajnoki címet (1988, 1992, 1993) nyert a piros-feketékkel.

Van Basten mellett három egykori csapattársa – az Ancelotti munkáját segítő Mauro Tassotti-Filippo Galli kettős, illetve egy másik „tulipán”, Frank Rijkaard – valamint a Cagliari egykori szakvezetője, Massimiliano Allegri is versenyben lehet az állásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik