Élet-Stílus

Vadócz bombagólt lőtt a Realnak – videó

Vadócz Krisztán fantasztikus gólt szerzett a Bernabeuban, ezzel együtt az Osasuna pont nélkül távozott a bajnoki címre hajtó Real otthonából.

Az Osasuna alaposan megnehezítette a Real Madrid dolgát. A pamplonai gárda – Vadócz Krisztiánnal a soraiban – kétszer is megszerezte a vezetést, előbb Aranda használta ki Arbeola gyermeteg hibáját (0-1), majd az Osasuna magyar légiósa villant, egy pattanás után bődületesen hatalmas gólt lőtt Iker Casillas kapujának bal felső sarkába (1-2).

Vadócz a harmadik bajnoki gólját szerezte a szezonban, korábban a Sporting Gijonnak és a Zaragozának köszönt be.

A Realnak ugyanakkor mindkét gólra volt válasza, először Cristiano Ronaldo, másodszor pedig Marcelo egyenlített. Az égimeszelőnek aligha nevezhető brazil két védő közül kibújva fejessel (!) zörgette meg a hálót. A Real portugálja a 90. percben – ugyancsak fejjel – a győztes gólt is megszerezte, slusszpoén gyanánt pedig a kapufát is eltalálta.

Vadócz gólja 0:55-nél

Ha nem is könnyen, de a Real Madrid hozta a kötelezőt, és továbbra is tapad az éllovas Barcára – maradt az egy pont különbség a két gigász között. Az Osasuna jelenleg a 12., de csak négy pont választja el a kiesőket jelölő vonal alatt tanyázó, 18. Tenerifétől.

„Gyengék voltunk hátul, a szezonban talán most védekeztünk a legrosszabbul. Tagadhatatlan, hogy Cristiano Ronaldo jelentette a különbséget a két csapat között, hálásak lehetünk a sorsnak, hogy ő nálunk futballozik” – mondta Manuel Pellegrini, a Real Madrid chilei vezetőedzője, aki röviden így foglalta össze a vasárnap este látottakat:

„Kiszenvedett győzelem volt…”

Nehéz vele vitatkozni.

Primera División, 35. forduló:
Athletic Bilbao-Real Mallorca 1-3 (1-1)
Gól: Llorente (45.), ill. Castro (43.), Nunez (49.), Aduriz (52.)

Real Madrid-Osasuna 3-2 (2-2)
Gól: C. Ronaldo (25., 89.), Marcelo (45.), ill. Aaranda (7.), Vadócz (43.)

Sevilla-Atlético Madrid 3-1 (3-1)
Gól: Luis Fabiano (6.), Negredo (13., 40., mindkettő 11-esből), ill. Tiago (8.)

Korábbi eredmények:
Villarreal-Barcelona 1-4
Espanyol-Valencia 0-2
Deportivo La Coruna-Real Zaragoza 0-1
Málaga-Sporting Gijón
Tenerife-Racing Santander 2-1
Real Valladolid-Getafe 0-0
Xerez-Almería 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik