Élet-Stílus

Az Internek drukkoltak a Lazio ultrái – videó

Bizarr körülmények között előzött ismét az Inter. A római Olimpico Stadionban a Lazio drukkerei a milánóiak góljait ünnepelték, miközben a sporadikus hazai akciókat füttykoncert kísérte.

A címvédő Inter könnyedén, 2-0-ra legyőzte a Laziót a Serie A 36. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén, s ezzel visszavette a vezetést a Romától.

A fővárosban az Inter kötelékében Pandev még nem épült fel sérüléséből – Mourinho a Laziót vitás körülmények között elhagyó macedónnal amúgy sem hergelte volna a közönséget -, de Milito is pihenőt kapott. Az Inter ettől függetlenül végig uralta a találkozót, a 3. perctől – Eto’o ügyes betörésétől, majd alig 60 másodperccel ezt követően Maicon-fejesétől – Samuel vezető góljáig sorjáztak a helyzetek a remek napot kifogó Muslera kapuja előtt. Az első félidő ráadásában a sokadik Inter-Muslera párharcot immár a lombardok nyerték; balról Sneijder emelt be, s az érkező argentin hátvéd közelről a kapuba fejelt.

Lazio-Inter – összefoglaló:


Szünet után sem kapcsolt feljebb a Lazio, s mivel az Inter is elégedett volt a helyzettel, meglehetősen unalmasan csordogált a maradék 45 perc. A 70. percben még egyértelműbb lett az Inter előnye, Maicon jobboldali szöglete után Thiago Motta fejelt Muslera kapujába.

Az Inter összességében a vártnál könnyebb győzelmet aratott Rómában, Jose Mourinhót mindössze egy-két kulcsjátékosa állapota aggaszthatja, Sztankovics ugyanis ágyéksérülést szenvedett, de a bicegő Lúciót is le kellett cserélni.

serie a, 36. forduló

Lazio-Inter 0-2 (0-1)
Stadio Olimpico, 50 ezer néző. Vezette: Bergonzi
Gól: Samuel (46.), T.Motta (70.)
Lazio: Muslera – Biava, Dias, Radu – Lichtsteiner, Brocchi (Scaloni, 85.), Baronio (Hitzlsperger, 61.), Mauri, Kolarov – Floccari (Foggia, 68.), Zarate.
Inter: Julio Cesar – J.Zanetti, Lúcio (Cordoba, 75.), Samuel, Chivu – Maicon, T.Motta, Cambiasso, Sztankovics – Sneijder (Milito, 68.) – Eto’o (Muntari, 73.),

Az élcsoport:
1. Inter 76 pont, 2. Roma 74, 3. Milan 67, 4. Sampdoria 63, 5. Palermo 61, 6. Napoli 56, 7. Juventus 55, 8. Genoa 48, 9. Fiorentina 46,… 19. Siena 30 – már kiesett, 20. Livorno 29 – már kiesett

A bajnokesélyesek programja
37. forduló, május 9:
Inter-Chievo
Roma-Cagliari
38. forduló, május 16:
Siena-Inter
Chievo-Roma

Ajánlott videó

Olvasói sztorik