Élet-Stílus

Talmácsi kilencedik lett Spanyolországban

Az idénynyitó katari futamhoz hasonlóan a jerezi Spanyol Nagydíjat is a kilencedik helyen zárta Talmácsi Gábor a Moto2-es kategóriában.

Talmácsi remekül kapta el a rajtot, feljött a negyedik, majd a harmadik helyre, sőt, egy rövid ideig vezetett is, ám egy tömeges bukás miatt meg kellett ismételni a startot, és a versenytávot is lerövidítetek 17 körre. A második indításnál magyar pilóta megtartotta a hetedik pozícióját, s bár megpróbált felzárkózni az élbolyhoz, ez nem jött össze neki.

Féltávnál Toni Elias nagy csatában volt a Tomizava Sojával és Thomas Lüthivel. A viadal hajrájában óriási versengés alakult ki az első helyért, amelyet végül a hazai kedvenc nyert meg. Talmácsi nem tudott beleszólni az élmezőny küzdelmébe és végül – akárcsak a Katari GP-n – kilencedik lett. Az összetettben ugyancsak kilencedik, Tomizava vezet.

Az április 25-re kiírt japán GP-t a két héttel ezelőtti izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt légtérzár miatt október 3-ra halasztották, így a jerezi viadal volt az idei vb-sorozat második versenye.

Talmácsi Gábor:

„Az első rajtnál minden szerencsésen alakult a számomra, jól jöttem el az elején és az esésből is kimaradtam. Aztán a második rajt már nem volt olyan jó, de fel tudtam jönni az elsőkre, ám képtelen voltam előzni, a féktávokon rendre alul maradtam. A verseny vége felé már nagyon pattogott a motor eleje és arra kellett koncentrálnom, hogy ne csússzak el. Folytatjuk a megkezdett munkát, megpróbálunk előrébb lépni.”

A legkisebb géposztály jerezi futamán a hazaiak kibérelték maguknak a dobogót, hiszen az első három helyen spanyol pilóta, sorrendben Pol Esparagaro, Nicolas Terol és Esteve Rabat végzett, igaz, utóbbi már tetemes, több mint 15 másodperces hátránnyal ért célba. A pontversenyt a katari idénynyitón győztes, most második Terol vezeti.

A királykategóriában a Jorge Lorenzo diadalmaskodott honfitársa Dani Pedrosa és a címvédő olasz Valentino Rossi előtt. Egyébként a Yamaha spanyol pilótája tíz körrel a vége előtt még csak a harmadik volt, majd megelőzte Rossit, ezután nagy – ráadásul eredményes – csatát vívott Pedrosával a győzelemért, s összetettben is az élen áll.

Spanyol Nagydíj
125 kcm:
1. Pol Esparagaro (spanyol, Derbi) 41:36.146
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) +1.886
3. Esteve Rabat (spanyol, Aprilia) +15.180

A pontverseny élmezőnye:
1. Terol 45 pont
2. Espargaro 38
3. Rabat 25

Moto2:
1. Toni Elias (spanyol) 29:58.726 p
2. Tomizava Soja (japán) +0.190
3. Thomas Lüthi (svájci) +0.261

9. Talmácsi Gábor +3.825

A pontverseny élmezőnye:
1. Tomizava 45 pont
2. Elias 38
3. Lüthi 25

9. Talmácsi Gábor 14

MotoGP:
1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 45:17.538
2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) +0.543
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) +0.890

A pontverseny élmezőnye:
1. Lorenzo 45
2. Rossi 41
3. Pedrosa 29

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik