Élet-Stílus

Nyáron edzőt vált a Ferencváros

A szakmai munka irányításával jelenleg megbízott Craig Short a következő szezonban elhagyja a Ferencvárost.

Kevin McCabe tulajdonos pénteki látogatása alkalmával döntés született, hogy Craig Short nem lehet a Ferencváros vezetőedzője a következő bajnoki idényben, így a szezon végén távozik és visszaköltözik Angliába. A hátralévő öt bajnoki mérkőzésen ugyanakkor továbbra is a 41 esztendős angol tréner lesz a szakmai munka felelőse a Fradinál.

Az FTC Labdarúgó Zrt. a licenc-szabályzattal indokolta a döntést. A 2010/2011.évi klublicenc-szabályzat személyügyi része ugyanis kimondja, hogy csak az a klub kaphat élvonalbeli licencet, aki olyan edzőt alkalmaz, aki pro edzői képesítéssel rendelkezik.

A klub közleményében az olvasható: a szabályzat kimondja, hogy a vezetőedző az a személy, aki a mérkőzés előtt (közben) és után a sajtó rendelkezésére kell, hogy álljon. A szabályzat pontosítása és az MLSZ állásfoglalása a vezetőedző feladatköreiről egyértelművé tette, hogy a későbbiekben nem alkalmazható az a formátumú edzői munka, amely jelenleg – több más klubhoz hasonlóan – a Ferencvárosnál is működik.
Nyártól új edző dirigál (MTI)

Nyártól új edző dirigál (MTI)

A játékosként Derby Countynál, az Evertonnál, a Blackburn és a Sheffield Unitednél is megfordult Short az FTC NB III-as csapatánál kezdte edzői pályafutását, majd tavaly október 30-án lett a klub vezetőedzője, hivatalosan menedzsere, Bobby Davisont váltotta a kispadon. Hét döntetlen és két vereség mellett öt győzelem a mérlege a Soproni Ligában, irányításával az együttes a nyolcadik helyen áll jelenleg a tabellán.

A Ferencváros szombat este kiadott közleményében hangsúlyozta: az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése elégedett Short munkájával, így a döntésnek semmilyen szakmai vonatkozása nincsen. „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen kvalitású ember tartozik a Fradi-családhoz, és a klub sok sikert kíván számára a folytatáshoz. Reméljük, hírnevünket a jövőben messze viszi Európa minden tájára” – fogalmaz a Ferencváros közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik