Élet-Stílus

Lépéselőnyben az AS Roma – videó

Vasárnap estig biztosan az AS Roma vezeti az olasz labdarúgó-bajnokságot, miután nyert Parmában, mint ahogy az AC Milan is begyűjtötte a három pontot a vendég Fiorentinával szemben.

A bajnoki címre hajtó Roma szombaton a Parma otthonában vendégeskedett, és Totti pazar emelésével már a negyedik percben megszerezte a vezetést. A folytatásban a hazaiak játszottak fölényben, több helyzetük is volt, ámbátor csak kapufáig jutottak.

Jelesül Lanzafame „forgácsolta szét” a lécet, a cserecsatár később, a 81. percben ugyan már pontosabban célzott, csakhogy akkor már kétgólos volt az AS Roma fölénye. A 75. percben Totti beadása után Taddei fejelt a hálóba, és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A hazaiak Jiménez kiállítása miatt tíz emberrel, a rómaiak három ponttal zárták a szombati bajnokit, így a tabella élére álltak, ugyanakkor az a vasárnap este esedékes Inter-Lazio mérkőzés eredményétől függ, hogy meddig szívhatnak „magaslati levegőt”.

Parma-AS Roma 1-2

„Arra kértem a játékosaimat, hogy keményen küzdjenek, és majd meglátjuk, a labda miként engedelmeskedik. A múlt héten sajnos kibabrált velünk, de most szerencsére sikerült nyernünk” – nyilatkozta Claudio Ranieri, aki az Interrel, s kiváltképp a Lazióval nem akart foglalkozni, azt azért megjegyezte, az ősi riválisnak nem lesz könnyű dolga…

Mint ahogy az AC Milan sem volt, a piros-feketék ugyan jelentős fölényben játszottak a vendég Fiorentina ellen, sokáig nem tudtak kifogni a több nagy védését is bemutató Freyen. Ronaldinhónak a 77. percben ez büntetőből mégis csak összejött, így az AC Milan akkor is négy ponttal vezet majd a negyedik Sampdoria előtt, ha a genovaiak legyőzik a sereghajtó, vendég Livornót – és már csak két forduló van hátra a zárásig.

Milan-Fiorentina 1-0



Mutut eladnák

A Corriere dello Sport információja szerint a Fiorentina eladná Adrian Mutut, aki jelenleg kilenc hónapos eltiltását tölti doppingvétség miatt. A 31 éves támadó már második alkalommal bukott meg, legutóbb szibutramin nevű étvágycsökkentő szerrel. Mutu eltiltása október 29-ig szól. A helyzetét tovább rontotta, hogy nehezményezte a firenzei vezetők döntését, akik az eltiltás idejére a felére csökkentenék fizetését.

Serie A, 36. forduló:
AC Milan-Fiorentina 1-0 (0-0)
Gól: Ronaldinho (78., 11-esből)
Kiállítva: Ambrosini (87., AC Milan)

Parma-AS Roma 1-2 (0-1)
Góll: Lanzafame (82.), illetve Totti (5.), Taddei (75.)
Kiállítva: Jiménez (88., Parma)

Vasárnap:
Atalanta-Bologna, 15:00
Bari-Genoa, 15:00
Cagliari-Udinese, 15:00
Catania-Juventus, 15:00
Chievo-Napoli, 15:00
Sampdoria-Livorno, 15:00
Siena-Palermo, 15:00
Lazio-Inter, 20:45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik