Élet-Stílus

Lebuktatták a snookervilágbajnokot

Bundabotrányba keveredett a világ egyik legjobb snookerjátékosa, John Higgins, aki az egyik brit bulvárlap állította csapdába sétált bele. Higgins versenyzési jogát felfüggesztették.

A 34 éves, háromszoros világbajnok skót játékos a News of the World, a legnagyobb brit vasárnapi bulvárlap beszámolója szerint 300 ezer euróért vállalta négy jövőbeni játszma elvesztését. A lap munkatársai egy fiktív fogadási szindikátus képviselőinek mondva magukat még a múlt hónapban keresték meg Higgins menedzserét, Pat Mooneyt.

A játékos az ukrán főváros, Kijev egyik előkelő szállodájában állt rá az alkura. Az ügyletet véglegesítő tárgyalást a riporterek rejtett kamerával rögzítették. A felvétel megtekinthető volt az újság honlapján. Az ügy miatt Higgins minden jövőbeni versenyfellépését felfüggesztették, Mooney pedig lemondott profi biliárd- és snookerjátékosok világszövetségének (WPBSA) igazgatótanácsi tagságáról.

A World Snooker vezetője szerint az eset olyan súlyosságú, hogy egyenesen a sportág fennmaradásának kilátásai váltak kérdésessé. Higgins eddigi egyetlen kommentárja az volt, hogy menedzserével azt hitték: az orosz maffia környékezte meg őket. Mooney hasonló értelemben nyilatkozott, mondván: a biztonságukat féltették Kijevben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik