Élet-Stílus

Juve: annyi a BL-álmoknak

A Juventus biztosan lemarad a Bajnokok Ligájáról, miután ikszelt a Cataniával az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában.

A Juventus csak egy ponttal távozott Szicíliából, a Catania otthonából, ezzel eldőlt, hogy a torinói csapat nem érhet oda a negyedik helyre, azaz nélküle kerül sor a Bajnokok Ligája következő kiírására, miután az előtt álló csapatok nyertek, a Sampdoria, a Palermo és a Napoli is begyűjtötte a három pontot – a Livorno, a Siena, valamint a Chievo ellen.

A Genoa viszont kikapott Bariban, így a „zebrák” nem végezhetnek a hetediknél rosszabb pozícióban. A Bariban kezdő Koman gólpasszt adott, s 79 percet játszott; Gosztonyi csak néző volt.

Maradjunk még Juventusnál, amellyel kapcsolatban friss hír, hogy a soros szezonban gyaníthatóan már Rafa Benítez dirigál, miután bejelentette, hogy távozik a Liverpooltól, és az olasz lapok azt is tudni vélik, hogy hol köt ki – Torinóban. Ha így lesz, a spanyol költheti el azt a 80 millió eurót, amelyet a klub vezérkara a nyári igazolásokra szán.

Ami azt is illeti, rá is fér az erősítés a Juvére, amely vasárnap is árnyéka volt régi önmagának. A Catania szerezte meg a vezetést, miután Potenza fejese kijött Buffonról, a kipattanót pedig Silvestre már a hálóba vágta. A második félidő elején Marchisio egyenlített, egyúttal beállította az 1-1-es végeredményt. Az első lövése ugyan még levágódott a védőfalról, de visszakerült hozzá a labda, majd a hálóban landolt, és mindezt hat védő nézte… A folytatásban pályán lévők közül csak Maxi Lopez nem elégedett meg a döntetlennel, de lövését a legvégén Buffon hatalmas bravúrral védte.

Távozik az Udinese vezetőedzője

Pasquale Marino a szezon végén távozik az Udinese kispadjáról. Az udineiek 47 esztendős szakvezetője ezt azután jelentette be, hogy az együttese vasárnap, a Cagliari otthonában elért 2-2-es döntetlennel megőrizte élvonalbeli tagságát.

Az Atalanta-Bologna kiesési rangadón a második félidőben végig emberelőnyben futballozó vendégcsapat egy hajrában esett öngóllal egy pontot szerzett, de még korántsem nyugodhat meg, miután csak öt ponttal előzi meg a 18., azaz kiesőhelyen álló bergamói csapatot, s még két forduló van hátra a bajnokságból. Az ugyanakkor már eldőlt, hogy a Siena és a Livorno a másodosztályban kezdi a következő szezont.

Serie A, 36. forduló:
Atalanta-Bologna 1-1 (1-0)
Gól: Guarente (23.), ill. Peluso (82. öngól)
Kiállítva: Pellegrino (45., Atalanta)

Bari-Genoa 3-0 (0-0)
Gól: Meggiorini (57.), Castillo (85.), Barreto (89.)

Cagliari-Udinese 2-2 (1-2)
Gól: Lazzari (15.), Jeda (58.), ill. Di Natale (26.), Sanchez (28.)

Catania-Juventus 1-1 (1-0)
Gól: Silvestre (24.), ill. Marchisio (52.)

Chievo-Napoli 1-2 (0-1)
Gól: Granoche (75.), ill. Denis (45.), Lavezzi (86.)
Kiállítva: Morero (90., Chievo)

Sampdoria-Livorno 2-0 (1-0)
Gól: Cassano (5.), Ziegler (84.)

Siena-Palermo 1-2 (0-1)
Gól: Calaio (80.), ill. Cavani (24.), Miccoli (58.)

Szombaton játszották:
AC Milan-Fiorentina 1-0
Parma-AS Roma 1-2

Lazio-Internazionale, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik