Élet-Stílus

Hazai siker, súlyos sérülés Zalaegerszegen

A Soproni Liga 25. fordulójának vasárnapi mérkőzésén a ZTE simán, 3-0-ra győzte le a sereghajtó DVTK-t.

A házigazda Zalaegerszeg könnyedén szerezte meg a három pontot. Csank János csapata már a 8. percben megszerezte a vezetést, miután Rudnevs nyolc méterről a léc alá vágta a szerencsésen elé pattant labdát. Négy perccel később Magasföldi is betalált, egy hosszú indítást követően pöckölte el a labdát a kapujából kirontó Malinauskas mellett. A 73. percben a közelről eredményes Rudnevs foglalta keretbe a meccset.

A Diósgyőr az utolsó tíz percet emberhátrányban tudta le, miután Rajcomar megrúgta a diósgyőri kapus arcát. Malinauskas bal szemének környéke azonnal bedagadt, és arccsonttörés gyanújával kórházba szállították. Mivel a DVTK addigra kihasználta mind a három cserelehetőségét, vészkapus, jelesül a védő Supics állt a gólvonalra. A Diósgyőr egyébként tíz emberrel is szépíthetett volna, de Bajzát kihagyta a vendégek legnagyobb helyzetét, egy az egyben vezethette kapura a labdát, de lövését Vlaszák hárította.

Az idén százéves borsodi együttes nagy bajban van, a tabella utolsó helyén áll, öt fordulóval a zárás előtt nyolc pont a hátránya a 14., még bennmaradást érő helyen tanyázó Pakssal szemben. A Magyar Kupa döntőjébe jutott Zalaegerszeg a harmadik helyre hajt, egy ponttal van lemaradva a pozíciót jelenleg birtokló Győrtől.

Soproni Liga, 25. forduló:
ZTE FC-Diósgyőri VTK 3-0 (2-0)
Gól: Rudnevs (8., 74.), Magasföldi (12.)

Korábbi eredmények:
MTK Budapest – DVSC-TEVA 2-3
Nyíregyháza Spartacus – Kecskeméti TE-Ereco 2-3
Paksi FC-Győri ETO FC 1-1
Vasas-Budapest Honvéd 2-2
Kaposvári Rákóczi-Videoton FC 1-3
Szombathelyi Haladás-Lombard Pápa 4-2
Ferencváros-Újpest FC 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik