Élet-Stílus

A kóbor kutyák elaltatása ellen tüntettek

A bukaresti állatvédők azért mentek utcára, mert nem értenek egyet azzal, hogy a befogott kóbor kutyákat hét nap után elaltassák.

Bukarest kormánybiztosa, Mihai Atanasoaiei javasolja a kutyatartásra vonatkozó jogszabály módosítását, eszerint halálba altathatók lennének azok a kutyák, amik súlyos betegek, agresszívak, vagy amelyekért hét napig nem jelentkezik örökbefogadó. A bejelentés kapcsán 200 állatvédő aktivista jelent meg a bukaresti kormánybiztosi hivatal előtt és tüntetéssel fejezte ki elégedetlenségét. Szerintük az elaltatás helyett, sterilizálással megoldható lenne a probléma.

A kormánybiztos egyékbént azért döntött a drasztikus megoldás javaslata mellett, mert Bukarestben évente 11 ezer embert harapnak meg kóbor kutyák, ráadásul a román fővárosban jelenleg 10000 gazdátlan kutya rohangál szabadon. A kutyák jó része a panelnegyedekben húzza meg magát, ahol a lakóktól enni kapnak. Aggodalomra főleg az agresszív kutyák adnak okot, akik közül egy 2006-ban megsebesített egy japán turistát.

Ajánlott linkek:

Rex Állatmenhely
Noé Állatotthon Alapítvány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik