Élet-Stílus

A McLaren a legmegbízhatóbb

Az idény első négy versenyén a McLarené volt a legmegbízhatóbb autó, Ferrari és Red Bull a további sorrend.

Az idény első négy versenyén a McLarené volt a legmegbízhatóbb autó, Ferrari és Red Bull a további sorrend.

Az idény első négy versenyének adatai alapján a McLarené a mezőny legmegbízhatóbb autója és legstabilabb párosa, a világbajnokságot tízpontos előnnyel vezető Jenson Button és csapattársa, Lewis Hamilton is teljesítette a Bahreini, Ausztrál, Maláj és Kínai Nagydíj összes versenykörét. Második helyre a Ferrari került, amelynek makulátlan eredményét csak Fernando Alonso motorhibája árnyékolja be, a spanyol a sepangi futam végén esett ki.

Noha többször is úgy tűnt, hogy a Red Bullnak komoly megbízhatósági gondjai vannak, 92,4 százalékos mutatóval a csapat megszerezte a harmadik helyet. Szorosan a Red Bull nyomában liheg a Mercedes, amely 89,2 százalékos eredménnyel zárt, míg Sebastian Vettel Ausztráliában, Michael Schumacher Malajziában esett ki.

Ötödik a Williams, hatodik a Renault 75 százalékkal, ugyanilyen eredménnyel büszkélkedhet a Lotus is. Noha a Force Indiát az idény meglepetéscsapataként szokás emlegetni, megbízhatóságban nem áll a legjobban, eddigi mutatója csupán 65,9 százalékos.

Tragikus a két utolsó helyre került csapat eredménye, a Virgin csak az összes versenykör 33,8 százalékát teljesítette, de ennél is siralmasabb a Sauber eredménye: mindössze 25,5 százalékos. “Túl sok problémánk volt, ami nagyon szokatlan” – mondta Peter Sauber. “Korábban éppen a megbízhatóságunkról voltunk híresek, az eddigi hibákat kivizsgáltuk és megtettük a szükséges intézkedéseket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik