Élet-Stílus

Fülöppel nyert a Manchester City – videó

Fülöp Márton győzelemmel mutatkozott be új csapatában: a Manchester City a kölcsönbe megszerzett magyar hálóőrrel a soraiban 3-1-re nyert a vendég Aston Villa ellen.

Fülöp megilletődötten kezdett a derbin, az első nagyobb hazai ziccer után a birminghamieken volt a sor.

Downing tálalt Carew elé, a norvég lapos lövése becsúszott a kissé késve vetődő magyar kapus alatt. Két perccel később Bellamy hagyott ki egy egyenlítési lehetőséget, majd ismét Fülöpön volt a sor: Milner távoli lövésénél már több szerencséje volt.

Szünet előtt Tévez büntetőjével egyenlített a City, de gyors vezetéséhez kellett Fortuna is, hisz Carew felső léces kísérletét követően tálalt Vieira Johnson elé, aki Adebayort szöktette: utóbbi nyolc méterről nem hibázott. Szünet előtt még Fülöp borzolta a hazaiak idegeit – a magyar épp Agbonlahor elé tenyerelt egy beadást, a fiatal angol elől azonban Bellamy még időben mentett.

Manchester City-Aston Villa – összefoglaló:


Térfélcserét követően a magyar – akinek minden mozdulatát megtapsolta a manchesteri közönség – is megnyugodott, és csapata játéka is feljavult. A hazaiak elsősorban Bellamy révén növelhették volna előnyüket; a walesi azonban kétszer is hibázott. Harmadszorra viszont nem. A 89. percben Wright-Phillips két védőn is átjátszotta magát, mielőtt remek helyzetbe hozta csapattársát – Bellamy beállította a végeredményt.

A manchesteri alakulat ezzel megőrizte esélyét arra, hogy oda érjen a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre, igaz, jelenleg továbbra is a Tottenham Hotspur foglalja el ezt a pozíciót, mivel kínkeservesen legyőzte a Bolton Wandererset.

premier league, 37. forduló

Manchester City-Aston Villa 3-1 (2-1)
City of Manchester, 47 102 néző. Vezette: Clattenburg
Gól: Tévez (42., 11-esből), Adebayor (43.), Bellamy (89.), illetve Carew (17.)
M. City: Fülöp – Zabaleta, Touré, Kompany, Bridge – Adam Johnson (Wright-Phillips, 78.), De Jong, Vieira, Bellamy – Adebayor, Tévez (Richards, 88.)
Aston Villa: Friedel – Cuellar, J. Collins, Dunne, Warnock (Heskey, 74.) – A. Young, S. Petrov, Milner, Downing – Carew (Delfouneso, 74.), Agbonlahor

Portsmouth-Wolverhampton 3-1 (2-1)
Gól: Dindane (20.), Utaka (39.), Brown (67.), illetve Doyle (35.)

Stoke City-Everton 0-0

Tottenham-Bolton 1-0 (1-0)
Gól: Huddlestone (38.)

Birmingham City-Burnley 2-1 (2-0)
Gól: Jensen (öngól, 29.), Benitez (41.), illetve Thompson (87.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 80 pont (36 mérkőzés), 2. Manchester United 79 (36), 3. Arsenal 72 (36), 4. Tottenham 67 (36), 5. Manchester City 66 (36), 6. Aston Villa 64 (37), 7. Liverpool 62, 8. Everton 58 (37)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik