Élet-Stílus

Szávay nem bírt Szafinával

A korábbi világelső orosz Dinara Szafina győzelemmel tért vissza, éppen Szávay Ágnest verte a stuttgarti tenisztorna nyolcadöntőjében, csütörtök este.

Szávay Ágnes a rövidítésben vesztette el az első szettet egykori párospartnere ellen, holott már 4:1-re is vezetett, Dinara Szafina azonban fordított, miután négy gémet nyert zsinórban. A magyar játékos becsülettel kapaszkodott, és szettlabdát hárítva ugyan kiharcolta a tie-breaket, de abban a 24 éves orosz ellenfele volt a jobb.

A második játszmában Szávay 4:3-nál lebrékelte Szafinát, majd a saját szerváját megnyerve egyenlített. Ezzel azonban az összes puskaporát ellőtte, a döntő „menetben” ugyanis egyetlen játékot sem tudott megnyerni, Szafina nullára hozta a szettet.

„Nem tudom, melyik érzés erősebb bennem, a fáradság vagy a boldogság. Persze kellemes ez a fáradság, nagyszerű érzés győztesen kikerülni egy ilyen csatából. Még nem vagyok tökéletes állapotban, de kezdésnek nem volt rossz” – magyarázta a három hónapot hátsérülés miatt kihagyó, és Stuttgartban visszatérő orosz játékos.

Stuttgart, női torna, nyolcaddöntő:
Szafina (orosz, 2.)-Szávay 7:6 (7-5), 3:6, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik