Élet-Stílus

MU: Neville is folytatja

Gary Neville, a Manchester United védője egy évvel meghosszabbította az idén nyáron lejáró szerződését.

A manchesteri klub korábban másik két veteránnal, Ryan Giggsszel és Paul Scholesszal is hosszabbított, és most Neville-t is maradásra bírta – valamennyien 2011-ig írtak alá.

Korábban elterjedt a hír, hogy a 35. életévét is betöltő hátvéd nyugdíjba vonul, amennyiben nem kap új szerződést a Manchester Uinitedtől, most pedig már azt rebesgetik, hogy Neville esetleg helyet kaphat az angolok világbajnoki keretében.

„Amit ő harminc év felett, súlyos sérülés, hosszú kihagyás után elért, az egyszerűen lenyűgöző” – utalt Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” menedzsere arra, hogy a 18. szezonját taposó Gary Neville tudása egyáltalán nem kopott meg a hosszú évek alatt.

A Manchester Unitedben nevelkedett védő 1992-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, amellyel valósággal halmozta a trófeákat. Kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, nyolcszoros bajnok, háromszoros kupagyőztes, míg a Ligakupa-sorozatban kétszer végzett az élen, és az Interkontintális-kupát, illetve a klub-vb győztesének járó serleget is magasba emelhette. Az angol válogatottban eddig 85-ször szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik