Élet-Stílus

FTC-Újpest: ezerkétszáz vendég utazik

A rendelkezésre bocsátott 1200 vendégjegy már kedd estére elfogyott, így ennyi vendégszurkoló biztosan ott lesz pénteken a Ferencváros-Újpest labdarúgó Soproni Liga-mérkőzésen.

Az Újpest hivatalos honlapja csütörtökön arról számolt be, hogy további belépőket igényeltek, de a ferencvárosi klub ezt a kérést biztonságtechnikai okokra hivatkozva elutasította.

Az Újpest FC arra kéri a drukkereit, hogy “a már szokott módon, azaz különmetróval közelítsék meg az Üllői úti stadiont”, egyúttal felhívja a figyelmet, hogy azokat a vendégszurkolókat, akik nem metróval érkeznek, nem léptetik be. A szerelvény Újpest-Városkapu állomástól indul 16:30 órakor, és nem sokkal 17 óra után érkezik meg a népligeti megállóba.

Újpesten és a népligeti metróállomáson – a lila-fehér klub tájékoztatása alapján – a biztosítást a kerületi rendőrség végzi, ám – miután a mérkőzés a biztosítás szempontjából kiemelt kockázatú – az Újpest FC saját biztonsági szolgálata is jelen lesz, amely az elmúlt évekhez hasonlóan az Üllői útra is elkíséri a szurkolókat, továbbá a vendégszektorban is lesz rendőri biztosítás.

A 19 órakor kezdődő mérkőzés végén az újpesti szurkolók a hazai drukkerek elvonulása után hagyhatják el az Albert Stadiont, majd ugyancsak különmetró viszi őket vissza Újpest-Városkapuhoz. A Ferencváros honlapja arról számolt be, hogy folyamatosan érkeznek a pénztárakhoz a szurkolók, s a csütörtök reggeli adatok szerint legkevesebb 7000 néző tekinti meg a helyszínen az összecsapást.

A rendőrség készülődésére vonatkozóan a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese péntek délelőttre ígért felvilágosítást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik