Élet-Stílus

Edzőt vált a Milan

A Milan patrónusa, Silvio Berlusconi szerint Leonardo, a lombard csapat vezetőedzője a szezon végén távozik posztjáról.

A Corriere dello Sport című sportlapnak adott nyilatkozatában Silvio Berlusconi megerősítette a korábban is rebesgetett híreket – Leonardo távozik a klubtól (a brazil a világbajnokság után átveheti Carlos Dunga helyét a seleccao élén).

“Igen, Leo távozik, épp azon dolgozunk, hogy új szakvezetőt keressünk. Az új edző? Egyelőre még nem tudom, több jelöltünk is van. Leonardo túl csökönyös volt, a csapat pedig rosszul játszott idén” – mondta az olasz kormányfő, aki a Bajnokok Ligájába jutott Internek is gratulált. „Mindig drukkolok az olasz csapatoknak, ha Európában játszanak. Az Inter kifejezetten jó volt, s ezt elég nehéz kimondani a Milan részéről.”

A 40 éves Leonardo a Chelsea-hez távozó Carlo Ancelottitól vette át a csapat irányítását tavaly nyáron, de nem tudott tartósan jól szerepelni tanítványaival. Az együttesnek többször is lehetősége lett volna a bajnokságban megelőzni a listavezető Intert, de rendre botlott, így jelenleg csak a harmadik helyen áll.

Az egykori BL-specialista a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntőben kettős vereséggel, 7-2-es összesítéssel búcsúzott a Manchester United ellenében. A szakember sorsa már januárban megkérdőjeleződött. A stafétát a braziltól átvéve, valószínűleg Mauro Tassotti és Filippo Galli kezdik meg majd a nyári felkészítést, de a csapat alighanem nevesebb edzővel vág majd neki az új idénynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik