Élet-Stílus

Szávay Szafinával csap össze Stuttgartban

Szávay Ágnes bejutott a stuttgarti tenisztorna nyolcaddöntőjébe, amely során egy igazi sztárjátékossal, Dinara Szafinával néz majd farkasszemet.

A világranglistán 33. magyar játékos a hazai közönség előtt szereplő Andrea Petkovicot verte a salakpályás torna első körében. Szávay 36 perc alatt, 6:3-mal került előnybe, ugyanakkor ellenfele 5:1-re elhúzott a második játszmában, végül 6:2-vel egyenlített.

A döntő szettben Petkovic 3:1-re is vezetett, Szávay azonban egyenlített, majd 3:3 után mind a ketten hozták saját adogatójátékaikat úgy, hogy folyamatosan a 21 éves magyar játékosnak kellett kapaszkodnia. Szávay 5:5 után azonban ismét, a meccs során negyedik alkalommal lebrékelte riválisát, és ezután könnyedén hozta a saját szerváját. Csütörtökön a volt világelső, a tornán második kiemelt orosz Dinara Szafina következik.

„Szafina nem lesz könnyű ellenfél, de hosszú idő után ez lesz az első meccse, amit próbálok kihasználni” – nyilatkozta honlapján Szávay, aki eddigi egyetlen mérkőzését megnyerte az orosz klasszis ellen, 2008-ban, Charlestonban 6:2, 7:5-re győzött.

Stuttgart, női torna, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay-Petkovic (német) 6:3, 3:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik