Élet-Stílus

Ribéry nem játszhat a BL-döntőben

Az UEFA fegyelmi bizottsága szerdán három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a Bayern Münchent erősítő Franck Ribéryt, aki így nem szerepelhet a Bajnokok Ligája döntőjében.

A Bayern München kedd este Lyonban megváltotta a jegyét a Bajnokok Ligája madridi döntőjébe, ám a társak hiába igyekeztek a várandós felesége mellett maradó Anatolij Timoscsukért illetve az eltiltott Franck Ribéryért, a kettősből csak az ukrán lehet boldog – a francia egy meggondolatlan, ám durvára sikerült belépője miatt nem játszhat a fináléban.

A francia sztár az Olympique Lyon elleni müncheni 1-0-ra megnyert első mérkőzésen elvesztette a labdát, majd kíméletlenül megtaposta Lisandro Lopez bokáját. Az olasz Roberto Rosetti habozás nélkül pirossal büntette az addig még nem szabálytalankodó franciát, akin az sem segített, hogy argentin áldozata a találkozót követően megvédte, mondván aligha volt szándékos a bajor szélső mozdulata.

A Bayern részéről Karl-Heinz Rummenigge korábban úgy nyilatkozott, reméli, az UEFA elnézőbb lesz a játékossal, Ribéry a büntetés első harmadát már letöltötte, amikor kedden nem lépett pályára a 3-0-ás bajor diadalt hozó visszavágón. A bajor klubnak három napja maradt arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen.

A BL fináléjára május 22-én kerül sor Madridban, a Bayern ellenfele a címvédő Barcelona vagy az olasz Inter lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik