Élet-Stílus

Fülöp Manchesterbe igazolt

A Manchester City a szezonból hátralévő mérkőzésekre kölcsönvette Fülöp Mártont a Sunrerlendtől.

A magyar kapusra azért volt szüksége a Citynek, mert Shay Given súlyos sérülést szenvedett, tartalékja, Stuart Taylor pedig hosszú kihagyás után még csak lábadozik, így csak a feröeri Gunnar Nielsen volt az egyetlen bevethető kapus a keretben. Fülöp kölcsönvételéhez szükség volt a liga beleegyezésére is, mivel jelenleg nem lehet igazolni.

Egyébként nem a válogatott magyar kapus volt a BL-selejtezőt érő negyedik helyre hajtó Manchester City egyetlen kiszemeltje, Joe Hartonnal és a Birmingham Cityvel is kapcsolatban állt, de végül a Sunderlanddal, illetve Fülöppel sikerült megegyeznie.

A 26 éves, 20-szoros válogatott Fülöpnek a Tottenham, a Chesterfield, a Coventry, Leicester, a Stoke és a Sunderland után a Manchester City a hetedik angol klubja.

A magyar labdarúgó – aki harmadik számú kapus volt a Sunderlandnél – szerdán vonattal utazik Manchesterbe, és az Aston Villa, a Tottenham és West Ham elleni Premier League-találkozókon védheti majd „ideiglenes” csapata, a City kapuját.

Fülöp esete egyébként nem példa nélküli, történt már hasonló magyar játékossal Angliában: 2006-ban, majd 2007-ben Király Gábor a Crystal Palace alkalmazottjaként szintén a „beugró” szerepét játszotta el, előbb a West Hamben, majd az Aston Villában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik