Élet-Stílus

Maradona nehéz helyzetben

Diego Maradona, az argentinok szövetségi kapitánya elárulta, nehéz lesz összeállítania a 23-as vb-keretet.

Az egykori kiváló labdarúgó egyfelől irigylésre méltó helyzetben van, hiszen a bőség zavarával küzd, számtalan kiváló játékos vár meghívóra, ugyanakkor edzőként kevés a tapasztalata, ráadásul az utóbbi időben sok kritikát kapott. Egyesek alkalmatlan nevezték a posztra, miután hiába próbált ki több mint száz játékost, képtelen volt ütőképes csapatot összeállítani, mint ahogy a megfelelő taktika kiválasztásával is rendre gondjai voltak, és így válogatottja csak vért izzadva jutott ki a dél-afrikai tornára.

Maradona hétfőn újságíróknak arról beszélt, sok fejtörést okoz számára a világbajnoki keret összeállítása, nem titkolta, hogy „fájdalmas” döntéseket kell majd meghoznia.

„Több olyan futballistám is van, aki remek szezont produkált, mégis ki kell majd hagynom az utazók közül. De hát ez van, valakit, illetve valakiket itthon kell hagynom” – magyarázta az „Isteni Diego”, akinek a csapata Görögországgal, Dél-Koreával és Nigériával találkozik majd a csoportkörben. „Nyugodt vagyok, nem idegeskedem, hiszen tudom, olyan csapatunk lesz, amelynek tagjai tudják, hogyan kell viselkedni és játszani az argentin válogatott mezében” – tette hozzá a játékosként világbajnok Maradona.

A vb-n érdekelt szövetségi kapitányoknak az előzetes, 30-as keretüket május 11-ig, a végleges, 23-ast pedig június elsejéig kell leadniuk a nemzetközi szövetségnek (FIFA).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik