Élet-Stílus

A Samp ismét beleszólt a bajnokságba – videó

A Sampdoria fővárosi győzelmével nehéz helyzetbe sodorta a Romát, egyben megerősítette helyét a negyedik pozícióban. Tottiék sorsa a Lazio kezében van.

A vendég Sampdoria vasárnap 2-1-re legyőzte a Romát a Serie A 35. fordulójában, és ezzel az Inter vezeti a tabellát. A genovaiak az Inter elleni 1-0-s győzelem és milánói döntetlen után a másik bajnokesélyestől is elvettek négy pontot (Genovában ősszel 0-0-ra végzett a két csapat).

A jócskán megtelt római stadionban – a lelátón például a futballbarát Novak Djokovics és Rafael Nadal is helyet foglalt – a vendéglátó a Lazio elleni derbin a szünetben lecserélt De Rossi-Totti kettőssel kezdett, míg a genovaiaknál Pazzini és Cassano igyekeztek megkeseríteni Juanék életét. A hazaiak kezdtek jobban, s a 14. percben a baloldalon valósággal ficánkoló Vucinic okos passza nyomán Totti helyezett hidegvérrel a kapuba.

A Roma a folytatásban is rendre zavarba hozta a Samp védelmének jobb oldalát, míg az első vendéghelyzetre 24 percet kellett várni, ekkor Pazzini passzolt Cassanóhoz, utóbbi lapos lövését Burdisso blokkolta. Nem sokkal később Menez remek megmozdulása után Totti duplázhatott volna, a hajrában Vucinic ezúttal Menezt hozta helyzetbe, a francia azonban ha kevéssel is, elkerülte Storari kapuját.

Djokovics és Nadal élvezte a fordulatos találkozót (MTI/EPA)

Djokovics és Nadal élvezte a fordulatos találkozót (MTI/EPA)

Szünetben Luigi Del Neri a védelmét és a középpályáját is átszervezte, s a Samp az 52. percben kiegyenlített. Cassano előbb Menezen, majd Burdissón is áthámozta magát, s ívelésére a Riisét megelőző Pazzini érkezett a legjobb ütemben. Percekkel később a távolról próbálkozó Palombo szerezhetett volna vezetést, majd ismét a rómaiak vették át az irányítást. Menez és Totti kényszerítője után előbbi zúdított a kapu mellé, majd a padról érkező Toni fejesét védte bravúrral a vendégek kapusa. Toni nem sokkal később a hálóba talált, ám les miatt érvénytelenítették a találatot.

A római fölény dacára a vendégek ellentámadásaiban is volt erő, annak ellenére, hogy az erejével elkészült Cassanót Del Neri a 80. percben lecserélte. A 85. percben Mannini megtáncoltatta Burdissót, lapos beadására a Riisét ismét maga mögött érkező Pazzini érkezett – s máris vezetett a Sampdoria. A hátralévő idő kevésnek bizonyult, a Roma egyenlíteni sem tudott, így kétpontos hátrányba került az Interrel szemben.

Roma-Sampdoria – összefoglaló:


A genovaiak viszont ismét megelőzték a Milant megleckéztető Palermót, s ezzel őrzik negyedik helyüket.

serie a, 35. forduló

Roma-Sampdoria 1-2 (1-0)
Olimpico, 58 900 néző. Vezette: Damato
Gól: Totti (14.), illetve Pazzini (52., 85.)
Roma: Julio Sergio – Cassetti (Taddei, 75.), Juan, Burdisso, Riise – Pizarro, De Rossi – Menez, Perrotta (Toni, 67.), Vucinic – Totti
Sampdoria: Storari – Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler – Semioli, Palombo, Poli (Tissone, 46.), Guberti (Mannini, 46.) – Pazzini, A. Cassano (Testardi, 81.)

Az élcsoport:
1. Inter 73 pont, 2. Roma 71, 3. Milan 64, 4. Sampdoria 60, 5. Palermo 58, 6. Juventus 54,
7. Napoli 53, 8. Genoa 48

A bajnokesélyesek programja
36. forduló
Május 1, 18.00: Parma-Roma
Május 2, 20.45: Lazio-Inter
37. forduló
Május 9, 15.00: Roma-Cagliari
Május 9, 15.00: Inter-Chievo
38. forduló
Május 16, 15.00: Siena-Inter
Május 16, 15.00: Chievo-Roma

Ajánlott videó

Olvasói sztorik