Élet-Stílus

Idén is túlköltekezne a Real Madrid

A spanyolok vásárlási kedve idén sem csökken: David Silva, Angel di Maria, Bastian Schweinsteiger és Franck Ribéry. Az AS szerint nyáron komoly ostromra számíthat a Bayern München.

A Real belügyeibe rendre fő kibicként betekintő madridi sportnapilap úgy értesült, hogy a Real újabb münchenit nézett ki magának – a „blancók” Ribéry mellett immár Schweinsteigert is vinnék, más kérdés, hogy a német válogatott megszerzése érdekében még mélyebben a zsebbe kell nyúljanak mint a formahanyatláson és egyéb, pikánsabb sztorikon is átesett, 2011-ig Bajorországhoz láncolt francia esetén (Ribéry ára jelen állás szerint 25-30 millió euró).

Madridban a középpálya megerősítése a cél. A kiszemeltek közül az egyik – elsődleges – opció a valenciai David Silva, a törékeny felépítésű spanyol válogatottal csupán két dolog hibázik: egyrészt védekezni nem tud, másfelől többször is hangoztatta, hogy a Real nem szerepel az álmai között. A Valencia 35 millióra taksálja játékosát, az AS szerint ez 30-32 millióra lealkudható.

Ha szélső, akkor Ribéry vagy a Benficát erősítő argentin Di Maria. A franciát lassan örökkévalóság óta csábítják a spanyolok, ő is menne, a müncheni életformával elégedetlen neje meg pláne – a gond mindössze az, hogy a futballista teljesítménye a sérülések és talán épp az örökös „hírbehozás” miatt látványosan visszaesett.

Di Maria elsősorban akkor lehet „célpont”, ha a madridiak nem tudnának dűlőre jutni a müncheniekkel Ribéry szerződése kapcsán. A 22 esztendős argentin ára is borsos: a Benfica 50 milliós kivásárlási árat számít a 2015-ig Lisszabonba aláíró futballistáért (a Marca ugyanakkor úgy tudja, a portugálok 30 millióért elengednék az olasz útlevéllel is rendelkező dél-amerikait).

Di Mariát állítólag 30 millióért elengedné a Benfica (MTI/EPA)

Di Mariát állítólag 30 millióért elengedné a Benfica (MTI/EPA)

A Münchent és Madridot összekötő telefonvonal valószínűleg nyáron még forgalmasabb lesz. A Real ugyanis Schweinsteigert is szeretné a keretében látni, Florentino Perez egy egyszerre támadó és védekező középső kettőssel, azaz Xabi Alonsóval és az idén remeklő 25 éves némettel képzeli el a csapat gerincét – ám aligha hihető, hogy a Ribéry ügyében elutasító bajorok épp egy saját nevelésű futballistájukról mondanának le könnyedén. A német válogatott középpályás kivásárlási ára 60 millió.

A madridi terveket az is keresztülhúzhatja, hogy a védelem továbbra is “lyukas”, ráadásul több kiegészítő ember – így a Németországba visszatérő Christoph Metzelder – távozik a gárdától. Iker Casillas esetleges sérülése esetén mindössze a 37 esztendős Jerzy Dudekkel lehet komolyan számolni, de a védekező középpályás posztján is csupán a két Diarra – a francia Lassana és a kevés játéklehetőség miatt elvágyódó Mahamadou – marad opcióként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik