Élet-Stílus

Hogyan kerülhetünk a ráncok elébe?

Noha a ráncok életünk történetét mesélik el és szinte magától értetődik megjelenésük, sokan bármit megtennének, hogy késleltessék az idő múlásának hatásait.

Az idő múlása mindenhol nyomot hagy, de talán az arcbőr az, ahonnan a legtöbben szívesen eltüntetnénk. Pedig az egy fokon természetes, hogy a gravitáció, az elasztikus szövetek rugalmasságvesztése és a bőr legfelső rétegének elvékonyodása meglátszik. Meg is gyorsíthatjuk ezt a folyamatot a dohányzással és azzal, ha sokat tartózkodunk a napon.

Ezzel együtt is van néhány praktika, amivel késleltethetjük a ráncok megjelenését. A kevesebb mosoly, vagy ha nem vonjuk fel a szemöldökünket gátat szab a ráncoknak, ám könnyen kihathat az emberi kapcsolatokra is. Az egészséges táplálkozás és a dohányzás mellőzése azonban nem csak a ráncokra, hanem az általános egészségi állapotunkra is kedvezően hathat.

Kisebb ráncokra jótékony hatást gyakorolhatnak a c-vitamin és antioxidáns tartalmú krémek is. Ha valaki végleg meg szeretne szabadulni a ráncoktól akkor műtéttel, kémiai hámlasztással és idegméreggel is felveheti a harcot, kérdéses azonban, hogy megéri-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik