Élet-Stílus

Előzetesben a büntetett előéletű szurkoló

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a hazai szurkolót, aki egy héttel ezelőtt, a Nyíregyháza-Debrecen NB I-es labdarúgó mérkőzést követően autókat rongált meg a nyírségi nagyvárosban - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivője hétfőn az MTI-t.

A 24 éves, többszörösen büntetett előéletű Zs. Gergő április 20-án este, a mérkőzés után erősen ittas állapotban több gépkocsit megrongált a Garibaldi utcában.

A gyanúsított cselekménye az utcán tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltett, az autók rongálásával pedig több mint 120 ezer forintos kárt okozott – ismertette a vádiratot Nyakó Zsuzsanna.

A szóvivő elmondta: a férfit legutóbb a Nyíregyházi Városi Bíróság jogerős ítéletével, lopás bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett jelenleg is büntetőeljárás van vele szemben folyamatban garázdaság miatt.

Az előzetes letartóztatás indokolt – tekintettel a gyanúsított előéletére, illetve arra, hogy büntetőeljárás hatálya alatt újabb bűncselekményt követett el -, mivel tartani lehet attól, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik