Élet-Stílus

Bundesliga: nyitány vendéggyőzelemmel

Sima, kétgólos győzelmet aratott a Stuttgart a Bundesliga 32. fordulójának bochumi nyitómérkőzésén, így továbbra is harcban van az Európa Liga részvételt jelentő helyek egyikéért.

A svábok első gólját az a Cacau szerezte, aki már 12 találatnál jár a szezonban. A brazil származású támadó a 14. percben, éles szögből értékesítette Marica asszisztját, közelebb lőve magát a világbajnokságra utazó német kerethez. Alig négy perccel később már kétgólos különbséget mutatott az eredményjelző. Az újabb stuttgarti gól főszereplői nem változtak, csupán szerepet cseréltek: ezúttal Cacau volt a feladó, a román támadó pedig a befejező.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, hiszen a későbbiekben a Stuttgart taktikusan őrizte előnyét. A svábok sorozatban hatodik győzelmüket aratták, végképp feledtetve a Barcelona elleni csúfos fiaskót.

Ami pedig a vendéglátókat illeti: a Bochum az utolsó bentmaradást jelentő pozíciót birtokolja, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően, ráadásul a riválisok, a Nürnberg, Freiburg, Hannover trió csak ezután lép pályára.

Bundesliga, 32. fORDULÓ:

Bochum-Stuttgart 0-2 (0-2)
Gól: Cacau (14.), Marica (18.)

Szombati
mérkőzések:

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 15:30
1. FC
Nürnberg-Borussia Dortmund 15:30
Hertha BSC-Schalke 15:30
Bayer
Leverkusen-Hannover 15:30
Mainz-Eintracht Frankfurt 15:30
Werder
Bremen-1. FC Köln 18:30

Vasárnapi mérkőzések:
Hoffenheim-Hamburg
15:30
Freiburg-Wolfsburg 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik