Élet-Stílus

Polanskinak meg kell jelennie a bíróságon

admin
admin

2010. 04. 23. 10:45

Elutasította a Los Angeles-i fellebbviteli bíróság Roman Polanski rendezőnek arra vonatkozó kérelmét, hogy ügyét távollétében zárják le.

A testület helyi idő szerint csütörtökön meghozott döntésével a kérelem ügyében januárban kihirdetett első fokú ítéletet hagyta helyben. Akkor a bíróság a beadványt elutasítva úgy rendelkezett, hogy a 76 éves rendezőnek személyesen meg kell jelennie az ellene több mint három évtizede folyó eljárás lefolytatására, ami feltételezi Svájcból történő kiadatását.

A fellebbviteli testület állásfoglalása szerint a Polanskit képviselő ügyvédek nem tudták kellőképpen alátámasztani, hogy az alacsonyabb fokon eljáró bíró helytelen döntést hozott. A rendező jogi képviselőinek szóvivője egyelőre nem tudta megmondani, hogy az ügyvédek benyújtanak-e újabb fellebbezést. Szakértők szerint legfeljebb Kalifornia állam legfelsőbb bíróságához fordulhatnának, de esélyeik nem túl jók.

Az elutasító ítélet nem sokkal azután született, hogy a Polanski által 33 évvel ezelőtt megrontott lány – ma már a negyvenes éveiben járó háromgyerekes anya – az egész ügy megszüntetését kérte, mondván hogy a történtek felhánytorgatása újfent áldozattá tenné őt.

Roman Polanski ellen évtizedekig elfogatóparancs volt érvényben, amiért megszökött az igazságszolgáltatás elől. A rendezőt 2009 szeptemberében Svájcban vették őrizetbe, több mint két hónapig börtönben volt, majd december 4-én tetemes óvadék fejében házi őrizetbe helyezték. Azóta is gstaadi házában várja, hogy a svájci hatóságok döntsenek az Egyesült Államokba történő kiadatásáról.

Polanski annak idején elkábított egy 13 éves lányt, majd szexuális kapcsolatot létesített vele. Tettét vádalku keretében el is ismerte, de nem sokkal később az Egyesült Államokat elhagyva Franciaországba menekült.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.