Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – Yamato vagy Harcosok klubja

James Holden, Adam Freeland a partiarcoknak, Zenzile, Deerhoof a különleges rockzenék kedvelőinek, Billentyűsök éjszakája az idősebbeknek, Al Bano az olasz dalokon síróknak, Yamato-est a japán dob szerelmeseinek. Pécsi Egyetemi Napok, Könyvfesztivál és Mozimaraton mindenkinek. Programok a hévégére

péntek, április 23.

Érdemes a város fölött, a Citadellán kezdeni a hétvégét, főleg mert pénteken James Holden pörgeti a pörgetnivalóit. A sztár DJ, producer eredetileg az Oxford Egyetemen hallgatott matematikát, de már ekkor megírta első slágerét, a “Horizons”-t, amelyet a Mixmag minden idők 100 legnagyobb dance slágere közé választott. 2003-tól, a Break In The Clouds megjelenésétől az elektro-zene egyik legjelentősebb figurájának tartják, amely pozíciót a 2006-os Idiots Are Winning-album csak megerősített. Remixelt a Depeche Modenak, Madonnának, Four Tetnek vagy a New Ordernek is. Ütős kis estének ígérkezik tehát a Gellért-hegyi megjelenése, ne hagyjuk ki. Nehéz lesz persze a DJ-arcoknak dönteni, mert a Merlinben meg Adam Freelandé a főszerep, aki már két évtizede a topon van, de a tavalyi Cope című albumával megint óriásit robbantott.

A Corvin Művelődési Házban Szakcsi Lakatos Béla, és az ő Gipsy Jazz elnevezésű bandája játszik.

—-Mozi, könyvfesztivál—-

III. Mozifanatikusok éjszakája

Menjek vagy maradjak – Yamato vagy Harcosok klubja 1

Április 23-án és 24-én ismét nonstop mozi 12 órában! Budapesten a Palace Westend, Mammut, Lurdy Ház és Duna Plaza valamint Nyíregyháza és Kaposvár adnak otthont az este 6-tól reggel 6-ig tartó vetítéssorozatnak, ahol kötelező lesz a kispárna, popcorn, sok folyadék. A repertoárban a thrillertől, a könnyed amerikai vígjátékokon át a legújabb magyar filmekig terjed a skála. A rendezvényen várhatóan sok zene, táncosok és egyéb meglepetések teszik még izgalmasabbá. a kiválasztott filmre való ráhangolódást. A 10 748 üres széken kívül a megfáradt mozizóknak ismét babzsák fotelekkel tesszük kényelmesebbé a várakozást.

A karszalagok 2490 forintba kerülnek, és ezért kifulladásig nézhetjük a filmeket.

XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Menjek vagy maradjak – Yamato vagy Harcosok klubja 1

A könyvpiacot igen, de a gyermek- és szépirodalmat nem sújtotta a válság. Van mit tehát ünnepelni a csütörtökön megnyílt könyvfesztiválon, amelynek idén Izrael a díszvendége. A zsidó államban a nemzet lelkiismeretének tartott író, Ámosz Oz személyesen is ellátogat a rendezvényre és átveszi Demszky Gábortól a Budapest Nagydíjat.

Tévéajánló

péntek, április 23.
VIASAT3, 21:20,

A közellenség

Menjek vagy maradjak – Yamato vagy Harcosok klubja 1

Mit tehet egy ember az egész világ ellen? És mit tehet egy ember, ha az egész világ összefog ellene? Robert Dean ügyvéd nem az a fajta, aki ilyen kérdéseken törné a fejét. Végzi a munkáját, szereti a feleségét, neveli két rosszcsont kölykét és azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig valakik figyelni kezdik, valakik vadásznak rá, valakik meg akarják ölni. Egyszer csak – egymástól függetlenül – az Egyesült Államok összes hivatalos és nem hivatalos titkos szervezete a nyomába ered. Ruháiba poloskát varrnak, golyók fütyülnek a füle körül, autók próbálják elgázolni, robbanások próbálják eltörölni a föld színéről. Mindenki célpontjává válik és ő nem tehet mást, menekül, ahogy csak bír. És még azt sem tudja, miért akarják megölni.

szombat, április 24.
RTL Klub, 23:35

A nagymenő

Menjek vagy maradjak – Yamato vagy Harcosok klubja 1

Mi történik akkor, ha van egy elegáns éttermed rengeteg adóssággal és kevés vendéggel? Előbb utóbb tönkremész, vagy szerzel egy menő rendezvényszervezőt. És íme a recept: Végy egy elegáns, jóképű nagyvilági figurát, nevezd el Segafredi Hercegnek és hurcold partiról partira. Mutasd be a felső tízezer minden tagjának, majd végül tedd törzshelyéül a fent említett elegáns éttermet. A siker nem marad el. Főleg ha hercegünk, mint Nagymenő még a People magazin címlapján is látható lesz. Egy könnyű spanyol vígjáték szombat estére.

vasárnap, április 25.
TV2, 0:00

Harcosok klubja

Menjek vagy maradjak – Yamato vagy Harcosok klubja 1

Az este majd’ minden tévében a választásokkal telik, de éjfélre már meglesz a politikai harcosok klubja – négy évre – végső összecsapásának meglesz az eredménye. Jöhet David Fincher kultfilmje. A főszerepben egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember, akinek a nevét nem tudjuk, néha Jacknek (Edward Norton) hívja magát. Önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok Klubjának híre hamar elterjed a túl hamar meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre várnak. Az egyetlen, aki a két rokonlélek közé ékelődik, egy nő. Marla (Helena Bonham Carter) kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Olvasói sztorik