Élet-Stílus

Maradunk a divízió I-ben

A magyar válogatott jövőre is a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon szerepel majd, miután a feljutásról döntő mérkőzésen 4-1-es vereséget szenvedett a házigazda Szlovéniától.

Nem kezdődött valami jól számunkra a találkozó, ugyanis a lengyeleket, a horvátokat és a briteket is lenullázó Hetényi nagyot hibázott, nem tudott tisztázni a kapu mögött, Ticarnak pedig nem okozott gondot az üresen hagyott hálóba lőni korongot Pance átadása után. Nagy lendülettel kezdtek a hazaiak, kisvártatva azonban a mieink is felvették a meccs ritmusát, ráadásul emberhátrányban (!) sikerült egyenlítenünk.

Nagy Gergő még a büntetőpadon ült, amikor Sille a baloldali bedobókör tetejéről kapura bombázott, a korong Vas Mártont érintve került a bal alsó sarokba. A folytatásban kiegyenlített csata zajlott az egyébként borzasztó minőségű jégen, erről árulkodik a kapuralövések aránya is, az első húsz percben a szlovénok 12-szer, a tavaly még az elitben szereplő, Ljubljanában az utolsó körig hibátlan magyarok 11-szer lőttek kapura.

GALÉRIA

GALÉRIA

A második harmadban jobban pörögtek, lényegesen többet próbálkoztak a szlovénok, de Hetényi több bravúros védéssel tartotta a lelket a magyar csapatban, amelyből szinte futószalagon állítottak ki játékosokat a bírók, a játékrész csaknem felét hátrányban töltöttük. A sokadik fórt ki is használta a rivális: 37. percben a védő Kranjc lövése nyomán Hetényit és a felső vasat is érintve vágódott hálóba a korong. Vas János áthúzódó büntetésesét is gólra váltották a hazaiak a záró periódus elején. Hetényiről kipattant a korong, amelyet Jeglic tett középre, Ticar pedig a hálóba helyezett.

Lendületben maradtak a hazaiak, esetenként egyenlő létszámnál is úgy tűnt, emberelőnyben játszanak. A magyar csapat a harmad 12. percében gyors egymásutánban kétszer is helyzetbe került, de magyarok helyett a szlovénok ünnepelhettek a lelátón. Kisvártatva ugyanis a bal oldalon kiugró Mursak nem csak a mérkőzés, a feljutás sorsát is eldöntötte, miután a bedobókör közepéről a rövid felső sarokba bombázott. Ezek után kaptunk egy emberelőnyt, de szépíteni sem sikerült.

A második és a harmadik játékrészben mutatott teljesítményével Szlovénia teljességgel rászolgált a győzelemre. Árulkodó adat, hogy negyven perc alatt mindössze négyszer próbálkoztunk, míg az ellenfél ez idő alatt 24-szer lőtt kapura.

Divízió I-es vb, Ljubljana:

Magyarország-Szlovénia 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Gól: Vas M. (9., ee.), ill. Ticar (1., 41., a második ee.), Kranjc (37., ee.), Mursak (54.)

További pénteki eredmények:
Lengyelország – Nagy-Britannia 2-1
Koreai Köztársaság-Horvátország 5-2

A végeredmény:
1. Szlovénia 14 pont
2. Magyarország 12
3. Lengyelország 9
4. Nagy-Britannia 7
5. Koreai Köztársaság 3
6. Horvátország 0

A szlovénok feljutottak az elitbe, a horvátok kiestek a divízió II-be.

A torna legjobbjai:
Legjobb kapus: Stephen Murphy (brit)
Legjobb csatár: Ziga Jeglic (szlovén)
Legjobb hátvéd: Horváth András

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik