Élet-Stílus

Ungvári és Csernoviczki Eb-döntős

Ungvári Miklós és Csernoviczki Éva bejutott a döntőbe, míg Karakas Hedvig a bronzéremért küzdhet a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A 66 kg-ban címvédő Ungvári harmadik mérkőzését sem küzdötte végig: miután Rok Draksic két intéséért jukót kapott, előbb vazaarit érően földre vitte a szlovént, majd úgy leszorította, hogy a rivális nem tudott felkelni a tatamiról.

Hívták az orvosi személyzetet, és az első tájékoztatás szerint vállsérülést szenvedett ellenfél hordágyon hagyta el a küzdőteret.

Az MTK-Erzsébetváros 30 éves sztárja a fináléban a vb-ezüstérmes spanyol Sugoi Uriartéval csap össze, aki a tavalyi világbajnokságon – eddigi egyetlen találkozójukon – legyőzte őt Rotterdamban.

A legkisebb hölgyeknél (48 kg) Csernoviczki Éva az orosz Ljudmila Bogdanovával nézett farkasszemet az elődöntőben. A tatabányaiak tavalyi Eb-másodikja riválisának két intésére jukót kapott, majd a hajrában vazaarit érően dobta el ellenfelét, és magabiztosan nyert. A fináléban a súlycsoport élő legendája, az olimpiai és ötszörös Európa-bajnok román Alina Alexandra Dumitru vár rá.

Karakas Hedvig (57) hamar megmutatta a vigaszágon, hogy csak balszerencsével maradt alul a hosszabbításos negyeddöntőben: alig egy percet tusakodott csak a spanyol Concepcion Bellorinnal, majd látványos válldobással vetett véget a meccsnek. A miskolciak büszkesége a bronzmeccsen az olimpiai aranyérmes Giulia Quintavalléval találkozik.

A kontinenstorna délutáni programja – benne az éremcsatákkal – 17 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik