Élet-Stílus

Lippi olasz házidöntőt remél

Olasz házidöntőt remél a közelgő dél-afrikai világbajnokságon Marcello Lippi – már ami a kapitányok versengését illeti. A vb-címvédő szakvezetője hosszasan értekezett arról, hogy honfitársa, Fabio Capello milyen remek együttest faragott az angol válogatottból.

„Az angol válogatott kinőtte magát, és birtokába jutott valaminek, ami a közelmúltban hiányzott belőle. Nagyon erősek, ráadásul egy remek edző irányítja őket” – hangzott a jelzőkben nem fukarkodó dicséret.

Lippi utalt a nem túl fényes szigetországi közelmúltra – a háromoroszlánosok 1966 óta nem nyertek jelentősebb nemzetközi trófeát –, kijelentve: a nagy tornák előtt immár hagyományosan lesajnált háromoroszlánosok meglepetést okozhatnak Dél-Afrikában. Mindezt pedig nem másnak, mint a Milant és Real Madridot, illetve a Romát és a Juventust korábban trenírozó Capello remek menedzseri kvalitásainak köszönhetik majd.

A sorsolás szeszélyének köszönhetően külön ágra került a két együttes, így akár valóra is válhat Lippi jövendölése. „Csodálatos lenne! Szeretném látni Capello arcát, amint az olasz nemzeti himnuszt hallgatja a fináléban” – nyilatkozta Lippi az olasz sportnapilapnak, hozzátéve: azért természetesen a címvédésben bízik, így reményei szerint honfitársa sikertörténete véget ér majd a döntőben.

Visszatérve a tényekhez: a címvédő június 14-én, Paraguay, az angol válogatott pedig két nappal korábban, az Egyesült Államok válogatottja ellen kezdheti meg nagy menetelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik