Élet-Stílus

Írországban vedelnek a legtöbbet

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 04. 22. 11:37

Az öreg kontinens lakóinak negyede nem iszik alkoholt, viszont azok között, aki iszik, van olyan, aki egy alkalommal legalább öt pohárral is benyakal.
Korábban a témában:

Az Eurobarométer uniós közvéleménykutató intézet felméréséből derült ki, hogy az absztinensek aránya a kontinensen Lengyelországban a legmagasabb. Itt 42% tartotta magát következetesen távol az alkoholtól, de Olaszország (39%) és Magyarország (35%) is jó helyezést ért el.

A felmérésből fényt derült arra is, hogy az alkoholfogyasztók 29%-a egy-egy alkalommal minimum öt pohárig jut. Ezt a fajta ivászatot az angolban a „binge drinking”, magyarul vedelés néven emlegetik. Ebben a „versenyben” az írek nyertek, náluk az alkoholfogyasztók 44%-a kezd kocsmatúrát a teljes leittasodás szándékával. A második helyen a románok, míg a harmadikon Németország és Ausztria áll egyenként 36%-kal.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.