Élet-Stílus

Ambiciózus stuttgarti tervek

Az ősszel még a tabella alsó felében tanyázó VfB Stuttgart merész terveket szövöget, a svájci szakvezető, Christian Gross érkezése óta remeklő svábok nyáron elsősorban védelmüket erősítenék meg.

Az egyik, szinte kötelező lépés – egy rutinos középső védő megszerzése.

A VfB szerencséjére júniustól alighanem „piacra kerül” egy német válogatott bekk, a tapasztalt Christoph Metzelder (képünk) szerződése ugyanis lejár Madridban, s a Real úgy tűnik, nem hosszabbítja meg szerződését. A 29 éves védőt ugyan a Werder Bremen és a görög Panatinaikosz is vinné, viszont egyelőre a Stuttgart a legelszántabb kérő. Metzelder ugyan sorozatos sérülései miatt kockázatos befektetésnek tűnik, de Christian Gross jó megoldásnak tartja.

A szakvezető kérésére a klub valószínűleg megtartja a Juventus együttesétől kivásárlási opcióval kölcsönvett Cristian Molinarót is. A Torinóban nemkívánatossá vált Molinaro télen váltott klubot; a VfB-ben megtalálta a számítását, s a sok játéklehetőség miatt játékát is: az olasz futballista karrierje talán legjobb félévét zárhatja a sváboknál, így értelemszerű, hogy a felek az együttműködés folytatását fontolgatják.

A futballista ügynöke, a calciomercato.it-nek nyilatkozó Pasquale Gallo elárulta, hogy védence szívesen maradna a német együttesnél, kész megkezdeni a tárgyalásokat.

„A Stuttgart már jelezte, hogy számítana a folytatásra – beszéltem a németekkel, és ők Molinaro megtartását választották. Cristiant felvillanyozta a lehetőség, hisz edzőjével és a szurkolókkal is a lehető legjobb a viszonya. És ami nagyon fontos, élvezi a kapott bizalmat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik