Élet-Stílus

Rossz vesztes a Barcelona – videó

A címvédő Barcelona elsősorban a bírót hibáztatja a milánói veresége miatt, míg az Inter vezetőedzője kicsit önmagát is fényezte a BL-elődöntő első, milánói találkozója után.

A nemzetközi sportsajtó José Mourinho kiváló taktikai érzékét, bátorságát dicséri, miután az Inter kedd este 3-1-re legyőzte a címvédő Barcelonát. A portugál szakember rendkívül szervezett, egységes csapatot küldött a pályára a katalánok ellen, ráadásul négy támadótípusú labdarúgót állított a kezdőbe, ezzel meg is lepte a Barcelonát…

Ráérzett a vendégek gyenge pontjára is, hiszen hátrányból fordító csapata góljait megelőző akciók a leggyengébb láncszem, a brazil Maxwell oldalán bontakoztak ki.
A védő tavaly nyáron éppen a milánói kék-feketéktől igazolt a katalán klubhoz.

Sok mindent elárul a mérkőzésről, hogy Lionel Messi csak az 53. percben lőtt először kapura, minekután a milánóiak levették a pályáról, ezen kívül mindössze egy ígéretes szabadrúgással tudott csak előrukkolni. Bár a Barcelona birtokolta többet a labdát, a hazaiak meleg pillanatokat igazából csak a hajrában éltek át, de remekül „tömörültek”, s a szerencsével sem álltak hadilábon. Mourinho szerint csapata ezzel együtt megérdemelt győzelmet aratott, és ezzel aligha lehet vitatkozni, az összkép alapján jogos a siker.

„A Barcelonát legyőzni nem könnyű. Védekezni és gólt szerezni is nehéz ellene” – mondta Mourinho. Szerinte a katalánok rossz vesztesek, miután a 90 perc során végig verbális sortűz alatt tartották a mérkőzés bíráját, majd az öltözőfolyosón folytatódott a „számonkérés”. „Számunkra nagyon nehéz lehet ezt elviselni, hiszen nem szoktak hozzá ahhoz, hogy alulmaradnak” – mondta Mourinho, aki állítólag Xavival vívott szópárbajt.

„Nekem semmi problémám nincsen vele, imádom őt, a világ egyik legjobb játékosának tartom” – magyarázta. Egyébként Mourinho önmagát tagadta volna meg, ha dicsfényt nem irányítja kicsit magára is. „Amikor idejöttem, az Inter kiscsapatnak számított a Bajnokok Ligájában. A játékosok féltek játszani, mostanra viszont elértük, hogy a legjobb csapatot is képesek legyőzni. Az Inter mostanra egy nagy klub lett a BL-ben, ez a visszavágótól függetlenül igaz” – jegyezte meg a Chelsea korábbi szakvezetője.

„Alaposan felkészültünk a Barcelonából, és többnyire sikerült megfojtani a támadásait, a védőinknek köszönhetően Zlatan Ibrahimovic és Lionel Messi keveset találkozott a labdával” – árulta el a siker egyik titkát a 3-1-es végeredményt beállító Diego Milito.

Balotelli különszáma a meccs után

A barcelonaiak szerint viszont egészen más, pontosabban másvalaki miatt szerzett kétgólos előnyt az Inter a visszavágóra: naná, hogy Olegário Benquerença játékvezető volt ebben a ludas – szerintük. A katalánok egy tizenegyest kérnek számon a portugál sporin (állítják, Wesley Sneijder a tizenhatoson belül buktatta Dani Alvest – ezt a brazil bekk később persze meg is erősítette), és meggyőződésük, hogy második hazai gól a Messi elleni szabálytalanság után született, míg Milito találatát les előzte meg.

Az emiatt fütölgő Gerard Piqué reméli, a visszavágót már kevésbé elfogult bíró vezeti majd, és ha így lesz, szerinte együttese ledolgozza a kétgólos hátrányát a Camp Nouban. Pep Guardiola vezetőedző a pálya talajával nem volt kibékülve, ugyanakkor a bíróval és a neki állítólag bemutató Mourinhóval nem akart foglalkozni a lefújás után.

„Nem voltunk olyan hatékonyak, mint máskor, és sok labdát eladtunk. Az Inter ellen amúgy is nehéz játszani, ráadásul mi most nem voltunk elég jók, tudunk ennél sokkal jobban is futballozni” – nyilatkozta a Barca edzője, aki kiemelzik a mérkőzést, és ígéri, nagyon alaposan felkészülnek a visszavágóra. Ehhez hozzátette: „Az Inter hosszú kilenc percre számíthat…”. Guardiola azt illetően nem akart állást foglalni, hogy a mintegy ezer kilométeres, 14 órás buszútnak milyen szerepe volt csapata keddi vereségében.

„Nem vagyok sem orvos, sem szakértője a témának, nem tudom” …- tette hozzá, ugyanakkor nyilvánvalóan nem bánja, hogy a jövő héten az Internek kell útra kelnie.


Emlékeztető

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:


Inter (olasz)-Barcelona (spanyol) 3-1 (1-1)

Giuseppe Meazza, 79 ezer néző. V.: Benquerenca (portugál)

Gól: Sneijder (30), Maicon (48.), Milito (61.), ill. Pedro (19.)

Sárga lap: Eto’o (12.), Sztankovics (82.), ill. Busquets (45.), Puyol (51.), Pique (60.), Keita (68.), Daniel Alves (83.)

Inter: Julio Cesar – Maicon (Chivu, 73.), Samuel, Lúcio, Zanetti – Thiago Motta, Cambiasso, Pandev (Sztankovics, 56.) – Sneijder – Eto’o, Milito (Balotelli, 75.)

Barcelona: Valdes – Daniel Alves, Puyol, Pique, Maxwell – Xavi, Busquets, Keita – Messi, Ibrahimovic (Abidal, 62.), Pedro

Lövések: 8, illetve 11

Szögletek: 2, illetve 4

Szabálytalanságok: 18, illetve 21

Labdabirtoklás: 32%, illetve 68%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik