Élet-Stílus

Meghalt Guru

A Guru néven ismert Keith Elam mindössze 44 (a New York Times szerint 47) évesen hunyt el rákban – adta hírül a New York Time. Többek közt olyan zenészekkel és együttesekkel dolgozott együtt, mint Branford Marsalis, Donald Byrd, a Jamiroquai vagy MC Solar.

A kezdetben Keithy E néven rappelő Keith Elam gyorsan megváltoztatta nevét Gurura, amely a Gifted Unlimited Rhymes Universal szavak kezdőbetűiből tevődik össze. A keleti parti hiphop hangzás meghatározó egyénisége a brooklyni identitást fontosnak tartotta, amely gyakran megjelent a számaiban.

1993-ban indította el Jazzmatazz című lemezsorozatát, amellyel a leginkább meghatározóvá vált a könnyűzenei életben, azaz a jazz és a hiphop összeházasításával. A közös munkát lyan nevek fémjelzik, mint Branford Marsalis, Donald Byrd, N’Dea Davenport, Courtney Pine, de Macy Gray, a Jamiroquai, MC Solar, a The Roots és Herbie Hancock is feltűnt az együttműködők listáján.

Guru betegségéről sokáig nem is lehetett tudni, de idén februárban szívrohamot kapott, amely után kómába zuhant. A kómából ugyan felébredt, de végül a rák ellen allulmaradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik