Élet-Stílus

Presser dalától lesz hangos az ország

Hangfoglaló Hétfő néven versenyt hirdet általános és középiskolai diákoknak a Hangszeresek Országos Szövetsége. A játék lényege, hogy Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét egy időben kell adni, rögzíteni, és feltölteni a netre. A győztes 1 millió forint értékű hangszerrel, hangtechnikai eszközzel gazdagodik.

Idén másodszor rendezik meg Magyarországon a Hangfoglaló Hétfőt. Az Ausztráliából indult kezdeményezés lényege, hogy egy időben ugyanazt a dalt kell előadni. 2009-ben a Zene nélkül mit érek én című számot énekelte el 55 iskolai csoport. A győztes kaposváriak több mint hatszázan, fúvósok kíséretében adták elő Máté Péter örökzöldjét. A Hangszeresek Országos Szövetségének kiírása szerint most a Neked írom a dalt kell elénekelni május 10-én 11 órakor.

Minden kezdeményezést támogatok, amiben sejlik valamennyi remény, hogy az egykor legendás ének-zenei oktatásnak legalább halvány emlékét megőrizhetjük – nyilatkozta Presser Gábor a kezdeményezéssel kapcsolatban.

A versenyen Magyarország bármely általános és középiskolája, annak énekkarai, zenekarai, osztályai vagy az iskola, iskolák osztályaiból alakított csoportok indulhatnak. A produkciókban közreműködhetnek tanárok, szülök, az iskola azóta hírnévre szert tett egykori diákjai. Zenekarok esetében négy, énekkarok esetében tizenkettő a minimum létszám. Az előadott dalt kamerával rögzíteni kell, és május 17-ig feltölteni a Hagfoglaló oldalára hangfoglalo.indavideo.hu.

Ezt követően június 17-ig lehet itt szavazni a videókra. Az öt legtöbb voksot begyűjtő produkció kerül a zsűri, azaz Presser Gábor, Hajós András, Czutor Zoltán, Ásztai Katalin (MZMSZ), Andrásik Remo (HANOSZ) elé, és ők választják ki a legjobbat. A nyertes 1 millió forint értékben kap hangszert vagy hangtechnikai berendezést, igénye szerint. A Hangfoglaló Hétfőre a nevezés ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik