Élet-Stílus

Hosszabbításért alkudozik a Szépművészeti

Már több mint százezren tekinteték meg a Szépművészeti Múzeum Degas-tól Picassóig című kiállítását. A tárlat vasárnap zárna, de a múzeum tárgyal a kölcsönadó Puskin Múzeummal, hogy a remekművek még Budapesten maradhassanak.

A január végén megnyílt tárlaton kiállított ötvenöt mű a francia festészetnek a 19. század közepétől a 20. század elejéig tartó időszakáról ad áttekintést.

A kiállításon az impresszionizmus, a 19. század utolsó évtizedének szimbolizmusa, a fauve-ok és a kubisták által fémjelzett első avantgárd mozgalmak fontosabb műveivel találkozhatnak a látogatók, többek között Courbet, Corot, Degas, Manet, Monet, Renoir, Gauguin, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Cézanne, Matisse és Picasso alkotásaival.

A budapesti kiállítás a 19-20. század fordulójának két kiváló orosz műgyűjtője, Ivan Morozov és Szergej Scsukin előtt is tiszteleg, a képek zöme ugyanis a két vagyonos moszkvai textilgyáros hajdani, világviszonylatban is rendkívül gazdag gyűjteményéből származik.

Bár a tárlat vasárnap bezárna, a Szépművészeti Múzeum tárgyalásokat folytat a kölcsönadó Puskin Múzeummal, hogy a remekművek még Budapesten maradhassanak – közölte az intézmény az MTI-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik