Élet-Stílus

A Barcelona halasztott volna

A Barcelona az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) bírálta, amiért nem próbálta meg elhalasztani az olasz Inter elleni, keddi Bajnokok Ligája-elődöntőt.

Az izlandi vulkánkitörés következtében elrendelt légtérzár miatt a címvédő csaknem 1000 kilométeres buszútra kényszerült, hogy pályára léphessen kedden este Milánóban.

A Barcelona sportigazgatója, Txiki Begiristain a Marca című sportnapilap internetes kiadásának nyilatkozva úgy fogalmazott, érthetetlen, hogy az UEFA még csak meg sem vizsgálta annak a lehetőségét, hogy más időpontban játsszák le Milánóban az első összecsapást. „Az, hogy egy csapat manapság ilyen hosszú utazást kénytelen végigszenvedni a BL-elődöntőt megelőzően, egyszerűen felfoghatatlan modernizált világunkban. Egyértelmű, hogy ez az olaszoknak kedvezhet” – mondta Begiristain.

A sportigazgató hozzátette ugyanakkor, tisztában van vele, hogy a sűrű program és a június 11-én kezdődő világbajnokság miatt nehéz lett volna olyan napra áttenni a mérkőzést, amely mindkét félnek megfelel. „Ezzel együtt jobb lett volna elkerülni, hogy az egyik gárda hasznot húzzon a másik hosszú és fárasztó utazásából” – nyilatkozta a 45 éves sportvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik