Élet-Stílus

A nyolcvanas éveket is felmelegítik

Az oldies zenekarok fesztiválja, a Stargarden után ismét a retro tör előre: október 2-án egy közel 3 órás koncert keretében budapesti Papp László Sportarénában fellép Nik Kershaw, Paul Young, Kim Wilde, Rick Astley és Boy George, akik még soha sem koncerteztek ebben a felállásban.

Az MTV generáció születésének bábái fogják élőben megtáncoltatni az azóta felcseperedett, és fizetőképessé vált rajongókat. Felhangzik majd a Never Gona Give You Up, a Do you really want to hurt me, amelyekből egy hazai kereskedelmi rádió bármikor összehozhatna egy kívánságműsort. Az öt előadó több mint 130 millió eladott lemezt jegyez, több mint 50 Top10-es sláger kötődik nevükhöz, és zenéjükkel a 80-as évek pop kultúráját teremtették meg.

A Here and Now a legsikeresebb 80-as évek zenéit idéző show, 2001-ben indult útjára és teltházas siker a mai napig, bárhol a világon. A show különlegessége, hogy minden fellépő csak a legnagyobb, legismertebb slágereit adja elő. Sok banda kizárólag csak a turné miatt állt újra össze, többeknek visszavonulásuk óta ez a nagy visszatérése is.

Az első országos turné 2001 novemberében volt, Paul Young, Kim Wilde, a Curiosity Killed The Cat, Nick Heyward, a Heaven 17, T’Pau és a Go West szereplésével. Csak 2001-ben hét arénában, összesen több mint 60 000 ember előtt játszottak. Ezt számos koncert követte az Egyesült Királyságban, majd a nemzetközi turnék Ausztráliában, Japánban, a Távol-Keleten és Európában. Az esemény különlegességét adja, hogy nem csak Magyarországon, de a környező országokban sem volt még látható a koncert.

2008-ban jelentette meg az első ’Here and Now’ cd-t a Universal Records, ami a válogatás albumok között a legelőkelőbb helyen debütált a brit népszerűségi listán. Rajta olyan előadókkal, akik az Here and Now turnékon felléptek, és sok más klasszikus 80-as évek slágerrel, mint például a Tears For Fears, Adam And The Ants és a Soft Cell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik