Élet-Stílus

Balhé balhé hátán Rómában – videó

Az olasz fővárosban a két római klub, a Roma és a Lazio szurkolói megadták a módját – a találkozó előtt és után is egymásra akadtak, míg a mérkőzésen a játékosok jártak elől a jó példával.

A két együttes ultrái már a stadionba haladva is össze- összecsaptak, míg a Stadio Olimpicóban petárdákkal kínálták egymást.

A pillanatok alatt cselekvő rendőrség a Tevere stadionrészbe behatolva megakadályozta, hogy a lelátókon elszabaduljon az indulat, három nézőt már ekkor letartóztattak. A lefújás után pedig a játékosok csaptak össze a gyepen. Ledesma a játékvezetőt küldte el melegebb éghajlatra, az addigra lecserélt Totti viszont a Lazio-drukkereknek intett be. Radu pedig nemes egyszerűséggel belerúgott a győzelmet ünneplő Perrottába.

A találkozó után folytatódott a szurkolói „felvonulás”, az egyenleg: tíz szurkolót előállítottak, ugyanennyien pedig megsérültek – közülük egy súlyosan – abban az összecsapásban, amely a bajnoki után tört ki a stadion környékén. A ForzaRoma.info szerint a súlyosan sérült szurkolót megoperálták, s a Gemelli poliklinika intenzív osztályon ápolják.

Meccs után: nem örömükben petárdáztak a rómaiak (MTI/EPA)

Meccs után. Nem örömükben petárdáztak a rómaiak (MTI/EPA)

A Gazetta dello Sport úgy értesült, négy Roma-drukker robbantotta ki a verekedést; kikockázták, hogy a Lazio-drukkerek egy csoportja merre hagyja el a környéket, és megtámadták a gyanútlan szurkolókat.

Mindkét csapat szurkolói részt vettek a rendbontásban, verekedtek, megtámadták a rendőröket, sőt, egy arra elhaladó család autóját is felgyújtották. A tűzoltók az utolsó pillanatokban mentették ki a járműből a tunéziai származású édesanyát és két kiskorú gyermekét (az egyik gyermek térde megsérült). Az autó teljesen kiégett.

Szurkolói balhé Rómában:


Decemberben a két egyesület találkozóján mintegy tíz percig állt a játék a petárdák és füstbombák miatt. 2004-ben a mérkőzést a 48. percben megállították, mivel a lelátókon elterjedt – az a később falsnak bizonyuló hír – hogy a rendőrök a stadionon kívül megöltek egy fiatal szurkolót. A vasárnapi mecscet épp a szurkolói atrocitások megelőzéseként hozták előre két órával, 20.30 helyett 18.30-kor kezdtek a csapatok.

A római derbit a listavezető AS Roma nyerte 2-1-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik