Élet-Stílus

Nadal kiütötte Verdascót

A korábbi világelső spanyol Rafael Nadal zseniális játékkal győzte le honfitársát, Fernando Verdascót a Monte-Carlói salakpályás tenisztorna döntőjében.

Nadal zsinórban hatodik győzelmét aratta Monte-Carlóban, másfelől mostani sikerével hosszú nyeretlenségi sorozatának is véget vetett, hiszen tavaly májusban, Rómában tudott utoljára tornát nyerni az utóbbi időben többször is sérüléssel bajlódó spanyol.

A második helyen rangsorolt Nadal a vasárnapi döntőben gyakorlatilag lemosta a pályáról honfitársát, Fernando Verdascót: a mindössze 86 percig tartó mérkőzés során egyetlen gémet engedett át ellenfelének. Nadalnak egyébként is „nagyon fekszik” a Monte-Carlói salakpályás verseny, amelyen egyhuzamban 32 meccset nyert meg, nem mellékesen: idén öt mérkőzésen összesen csak 14 játékot veszített el, szettet pedig egyet sem.

„Ma nagyon jó mérkőzést játszottam. Bevallom, a szokásosnál idegesebb voltam, nagyon akartam ezt a győzelmet azok után, hogy az előző két tornán egyaránt az elődöntőben estem ki” – mondta a pályafutása 37. tornagyőzelmét arató 23 éves spanyol klasszis.

Monte-Carlo, férfi torna, döntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Verdasco (spanyol, 6.) 6:0, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik