Élet-Stílus

Megnyert meccset bukott el az Arsenal – videó

A forduló előtt a 16. helyen álló Wigan a hajrában kétgólos hátrányból fordított az Arsenal ellen, amely leszámolhat a bajnoki aranyéremről szőtt álmaival.

Az Arsenal tulajdonképpen megnyert meccset bukott el a Wigan otthonában, hiszen 10 perccel a rendes játékidő vége előtt még 2-0-ra vezetett. A 41. percben Walcott lőtt hat méterről a jobb alsó sarokba egy pazar kiugratás után, a szünet után pedig Silvestre fejelt góltérően. Nagyot tévedett az, aki ekkor azt gondolta, hogy eldőlt mérkőzés…

A Wigan a 80. percben kezdte meg a felzárkózást, egy formás támadás végén Watson 11 méterrel helyezett a bal alsó sarokba, majd Bramble használta ki Fabianski hatalmas hibáját. A kapus kiejtette a labdát egy hazai szöglet nyomán, és a 28 éves védő fejese után már csak a gólvonalon túlról sikerült tisztázni. A hosszabbítás első percében aztán N’Zogbia küldte padlóra az Arsenalt – 16 méterről talált a hálóba a jobb kapufa segítségével -, egyúttal csaknem lehetetlenné tette a londoni csapat helyzetét.

Arsenalnak már csak matematikai esélye van a bajnoki címre, hiszen három fordulóval a vége előtt hat pont a hátránya az éllovassal szemben.



Premier League, 35. forduló:


Wigan Athletic-Arsenal 3-2 (0-1)


Gól: Watson (80.), Bramble (89.), Zogbia (91.), ill. Walcott (41.), Silvestre (48.)

Portsmouth-Aston Villa 1-2 (1-1)
Gól: Brown (10.), illetve Carew (17.), Delfouneso (82.)

Korábbi eredmények:
Tottenham Hotspur-Chelsea 2-1
Manchester City-Manchester United 0-1
Fulham-Wolverhampton Wanderers 0-0
Birmingham City-Hull City 0-0
Blackburn Rovers-Everton 2-3
Stoke City-Bolton Wanderers 1-2
Sunderland-Burnley 2-1

Hétfő:
Liverpool-West Ham United, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik