Élet-Stílus

Scholes mentette meg a három pontot – videó

Az éppen tegnap hosszabbító Paul Scholes 93. percben szerzett fejesgóljával nyert a Manchester United a hazai rivális otthonában. A MU győzelmével továbbra is tapad a Chelsea-re, főleg miután a londoni gárda 2-1-re kikapott a Tottenhamtól, így a két éllovas között mindössze egy pont a különbség.

A manchesteri rangadón mindkét csapat óvatosan kezdett, az első félidőben alig alakult ki helyzet. A sérülten is játszó Rooney előtt adódott ugyan lehetőség, de ahogy a másik oldalon Tévez, úgy ő sem tudta kihasználni a lehetőséget.

A második félidőben mindkét csapat nagyobb sebességre kapcsolt, ami látványosabb játékot eredményezett, de a védelmeknek köszönhetően, a kapuk, egy-két kivételtől eltekintve továbbra sem forogtak igazán nagy veszélyben. Végül, amikor már mindenki elkönyvelte a gólnélküli döntetlent, Evra húzott el a bal szélen, és a középen üresen álló Scholeshoz ívelt, aki higgadtan, 11 méterről a hálóba fejelte a labdát.

Paul Scholes gólja

A Manchester United győzelmével egy pontra megközelítette az élen álló Chelsea-t, amely délután a Tottenham otthonába látogat.

Az Everton hatalmas csatában, Cahill 90. percben szerzett góljával győzte le a Blackburnt. Szintén az utolsó pillanatban nyerte meg a meccset a Bolton, amelyik Taylor 85. és 88. percben szerzett duplájával tréfálta meg a Stoke Cityt.

A múlt heti Arsenal elleni siker után ezúttal egy másik londoni riválist, a Chelsea-t verte hazai pályán a Tottenham csapata. A kékek vereségükkel ismét nagy esélyt adtak az utolsó pillanatban győzni tudó Manchesternek Unitednak a bajnokság megnyerésére.

Tottenham-Chelsea, első félidő összefoglaló

A hazaiak büntetőből szerezték meg a vezetést, Terry buta kezezését követően. Ezt követően Bale gyönyörű akciógóljával a 44. percben már kettőre növelték az előnyüket. A Chelsea kezdte elveszíteni a türelmét, kapkodott, idegesen játszott, aminek eredményeként Terryt a játékvezető leküldte a pályáról a 67. percben. Bár a ráadásban a Chelsea még szépíteni tudott Lampard góljával, ám ez összességében kevés volt a pontszerzéshez, így a Tottenham egy héten belül már a második londoni nagycsapattól veszi el a három pontot.

Premier League, 35. forduló:
Manchester City-Manchester United 0-1 (0-0)
Gól: Scholes (93.)

Fulham-Wolverhampton Wanderers 0-0

Birmingham City-Hull City 0-0

Blackburn Rovers-Everton 2-3 (0-1)
Gól: Nzonzi (69.), Roberts (81.), illetve Arteta (4., 11-esből), Yakubu (79.), Cahill (90.)

Stoke City-Bolton Wanderers 1-2 (1-0)
Gól: Kitson (13.), illetve Taylor (85., 88.)

Sunderland-Burnley 2-1 (2-0)
Gól: Campbell (25.), Bent (41.), illetve Thompson (83.)

Tottenham – Chelsea 2-1 (2-0)
Gól: Defoe (15. – 11-esből), Bale (44.), illetve Lampard (90.)
Kiállítva: Terry (67. – Chelsea)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik