Élet-Stílus

A válogatottba követelik a brazil csodagyereket

Brazíliában a vb-keretbe követelik a 18 éves csatártehetséget, Neymart.

A Santos fiatal tehetsége, Neymar da Silva öt gólt szerzett szerdán a Guarani elleni kupameccsen, ezt követően egyre többen követelik a válogatottba. A brazilok többsége korábban a szövetségi kapitánynál 2009 áprilisa óta kegyvesztett Ronaldinhót szerette volna a világbajnoki keretben látni, ugyanakkor a 18 éves Neymar tündöklése nyomán már egyre kevesebb szó esik az AC Milan aranylabdás karmesterének rehabilitálásáról, Pelétől kezdve Romarión át Zicóig szinte mindenki Neymart ajánlja Dunga figyelmébe.
„Minden brazilnak az az álma, hogy a válogatottban szerepeljen. Hihetetlenül jólesik, hogy ilyen sokan akarnak a nemzeti csapatban látni, és természetesen azért küzdök és dolgozom, hogy helyen legyen a válogatottban” – mondta a csatártehetség, aki 19 góljával jelenleg a Santos legeredményesebb labdarúgója, ráadásul félelmetes párost alkot a korábban a Real Madridban és a Manchester Cityben is megfordult Robinhóval.

Talán nem is kell sok idő, hogy a rendkívül gyors és technikás Neymar is feltűnjön a királyi csapatban, ugyanis a spanyol sztáralakulat vezetői már megkeresték a Santost az ifjú titán esetleges átigazolásának ügyében, de a Chelsea, a Manchester United és City és az Arsenal is szemet vetett rá. A brazil klub elnöke azonban a közeljövőben hallani sem akar az eladásáról, mint ahogy maga a játékos sem sürgeti az európai karrierjét.

Ettől függetlenül az európai, kiváltképp a spanyol sajtó nagy figyelmet szentel neki, a madridi bázisú Marca „új Messinek” nevezi, de a brazil lapokban sem szokatlan ez a megnevezés. Ugyanakkor sokan elsősorban csapattársához, Robinhóhoz hasonlítják.

Neymar korábban szerepelt már a brazil utánpótlás-válogatottakban, de a nagy csapathoz eddig még nem hívták. Persze ami késik, nem múlik. „Valamikor jönni fog az a meghívó, és ez csak idő kérdése” – magyarázta Marquinhos, a Santos középpályása. A brazil közvélemény azt szeretné, ha ez minél előbb, még a vb előtt megtörténne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik