Élet-Stílus

Hátrányból nyert a Real – videó

A Real Madrid életben tartotta a bajnoki reményeit, miután hátrányból fordítva 2-1-re győzött az Almería otthonában.

A spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának hatpontos hátránynál feszült neki az aranyéremről álmodozó Real Madrid, miután hazai pályán elbukta a múlt szombati csúcsrangadót, ráadásul a Barcelona kedden a Deportivót is két vállra fektette.

A győzelmi kényszerben futballozó Real kezdte akítvabban a csütörtök esti meccset, ezzel együtt az Almería szerezte meg a vezetést, miután Kalu Uche beadása után a labda elsuhant a madridi védők előtt, a hosszú oldalon érkező Albert Crusat pedig estében a bal alsó sarokba lőtt. Ugyanakkor Cristiano Ronaldo gondoskodott arról, hogy sokáig ne legyen előnyben a hazai csapat: a kaputól 30 méterre kapta meg a labdát, gondolt egyet, meglódult, és három védőt is becsapott, mielőtt a kapuba gurított.

Kisvártatva könnyedén fordíthatott volna a Real, csakhogy Guti kapufája után Rafael van der Vaart óriási helyzetben mellé lőtt. Ami késik, nem múlik: a holland válogatott középpályás a 69. percben már pontosabban célzott, 17 méterről a bal alsó sarokba helyezett, ezzel egyszersmind beállította a 2-1-es végeredményt.

A folytatásban ugyanis hiába csipkedte magát az Almería, nem tudott egyenlíteni, sőt, a másik oldalon Gonzalo Higuaín betalált, a partjelző szerint ugyanakkor ezt lesről tette.

„Sok helyzetet puskáztam el, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy az én nevemhez fűződik a győztes gól” – nyilatkozta Van der Vaart. „Nem mondtunk le a bajnoki címről, ehhez azonban meg kell nyerni a hátralévő hat meccsünket. Kiváló szezonunk van, a Barcelonának azonban kicsit még jobb” – jegyezte meg a holland labdarúgó, akinek a csapata három ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a címvédésre hajtó Barcelona.

A harmadik helyen álló Valencia David Silva duplájával 2-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót, ezzel pontot tett kétmeccses nyeretlenségi sorozatának végére, egy döntetlen és vereség után nyert ismét, egyúttal hét pontra meglépett a negyedik Real Mallorcától.



Primera División, 32. forduló:

Valencia-Athletic Bilbao 2-0 (1-0)
Gól: Silva (35., 62.)

Almería-Real Madrid 1-2 (1-1)
Gól: Crusat (14.), ill. C. Ronaldo (27.), Van der Vaart (69.)

Korábbi eredmények:

Barcelona-Deportivo La Coruna 3-0
Atlético Madrid-Xerez 1-2
Osasuna-Málaga 2-2
Santander-Espanyol 3-1
Zaragoza-Mallorca 1-1
Sporting Gijón-Tenerife 0-2
Valladolid-Sevilla 2-1
Getafe-Villarreal 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik