Élet-Stílus

Eladó a Liverpool

A klub amerikai tulajdonosai, Tom Hicks és George Gillett a Barclays Capitalt bízták meg azzal, hogy vevőt találjon.

Tom Hicks és George Gillett eladja a Liverpoolt. A 18-szoros angol bajnok és ötszörös európai kupagyőztes klub élére azonnali hatállyal kinevezték Martin Broughtont, a British Airways légitársaság vezetőjét, akit az eladási folyamat felügyeletével bíztak meg.

„A Liverpool FC összes hitelező bankja teljes támogatásáról biztosított minket – írta közös közleményében pénteken Tom Hicks és George Gillett – A tulajdonosi pozícióban eltöltött három év eredményes és nagyon izgalmas volt számunkra, ugyanakkor úgy döntöttünk, hogy az elért növekedést követően mostantól olyan tulajdonosoknak szeretnénk eladni az egyesületet, akik a következő szintre is képesek eljuttatni azt.”

Az amerikai üzletemberek irányítása alatt a Liverpool 237 millió fontos kölcsöntartozást halmozott fel, amelyből 100 millió fontot Hicksnek és Gillettnek kell visszafizetnie júliusban a skóciai Royal Banknak és az amerikai Wachovia pénzintézetnek. Elemzők szerint a klub 500 millió fontot ér, a Barclays azonban többért szeretné értékesíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik