Élet-Stílus

Varga Tamáséké lett a LEN-kupa

A kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás montenegrói csapata, a Cattaro nyerte az európai klubvízilabda második számú trófeáját, a LEN-kupát, miután hazai medencében a visszavágón hosszabbítás után három góllal legyőzte az olasz Savona együttesét. Az Euroliga négyes döntőjében is hemzsegnek a magyarok.

A visszavágón 5-5-ig hol egy, hol – 1-3-nál – két góllal is, a taljánoknál volt az előny, a hazaiak a negyedik negyed hajrájában, 6-5-nél vették át először a vezetést, majd bő egy perccel a vége előtt 7-5-re alakították az állást, így következhetett a kétszer 3 perces hosszabbítás. Ebben egyetlen találat született, de azt a Cattaro szerezte, így 8-5-tel kupagyőztes lett, nem kis részben a három gólpasszt adó magyar légiós játékának köszönhetően is.

A montenegrói alakulat sikere azt is jelenti, hogy Varga Tamás egymást követően a második alkalommal lett győztes, az előző szezonban ugyanis még hazai csapatával, a Szeged-Beton VE alakulatával végzett az élen a kontinentális sorozatban.

Benedek Tiborék is a Final Fourban
A szerda esti negyeddöntős visszavágók nyomán kialakult a férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjének, az úgynevezett Final Fournak a mezőnye. A legjobb négy közé az Egert búcsúztató szerb Partizan Beograd mellett bejutott a Kiss Gergelyt és Steinmetz Ádámot foglalkoztató montenegrói címvédő együttes, a Primorac Kotor, a három magyar olimpiai bajnoktársukat – Benedek Tibort, Kásás Tamást és Madaras Norbertet – is a soraiban tudó olasz Pro Recco, továbbá a horvát Jug Dubrovnik.

nemzetközi vízilabda kupák

LEN-kupa, döntő, visszavágó:
Cattaro (montenegrói) – Savona (olasz) 8-5
(0-1, 2-2, 2-1, 3-1 – 1-0, 0-0) – h.u.
A LEN-kupát – mivel az első mérkőzést a Savona odahaza 9-7-re nyerte – a Cattaro összesítésben 15-14-es gólkülönbséggel szerezte meg.

Euroliga, negyeddöntő, visszavágók:
Jug Dubrovnik (horvát)-CN Barceloneta (spanyol) 10-9
(2-3, 2-2, 4-2, 2-2)
Továbbjutott: a Jug kettős győzelemmel (19-16-os gólösszesítéssel)
Budva (montenegrói)-Pro Recco (olasz) 10-12
(3-2, 3-4, 2-2, 2-4)
– Madaras 2, Benedek 1 gólt lőtt
Továbbjutott: a Pro Recco kettős győzelemmel (21-15)
Kotor (montenegrói)-Herceg Novi (montenegrói) 10-6
(2-0, 3-2, 2-2, 3-2)
– Kiss 3, Steinmetz 2 gólt szerzett
Továbbjutott: a Kotor kettős győzelemmel (24-15)
Partizan Beográd (szerb)-Eger 10-5
(3-2, 2-2, 2-1, 3-0)
Továbbjutott: a Partizan kettős győzelemmel
A Final Fourt május 14-én és 15-én rendezik Nápolyban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik