Élet-Stílus

A Spurs beleszólt a bajnokságba – videó

Tizenegy évnyi sikertelenség után a Tottenham Hotspur legyőzte az Arsenalt, ezzel valószínűleg „kiemelte” a bajnoki címért folyó hármas vetélkedésből. Négy fordulóval a vége előtt a Wenger-csapat hátránya hat pont a Chelsea-vel szemben.

Az FA-kupa-álmoknak a hétvégi Portsmouth elleni 0-2-vel búcsút intő Spurs öt helyen is megújult a rangadóra: Ledley King, Roman Pavljucsenko, Benoit Assou-Ekotto, Younes Kaboul és a bajnokságban debütáló 19 éves Danny Rose is lehetőséget kapott az észak-londoni derbin.

Az első helyzetet a White Hart Lane-en rendre ovációval köszöntött Sol Campbell hagyta ki (fejesét Assou-Ekotto kivágta a gólvonalról), majd Pavljucsenko is elpuskázott egyet. A hazaiak a 9. percben már gólt ünnepelhettek, egy jobboldali szöglet után Almunia közreműködésével a lámpalázát legyűrő Rose-hoz került a labda, s a fiatal középpályás ballal kapásból a kapuba bombázott. Az Arsenalt Vermaelen sérülés miatti kiválása is megzavarta, s bár játékosai a mezőnyben ügyesen járatták a labdát, az ritkán jutott el a védők között őrlődő Bendtnerékhez. Sőt, a félidő legnagyobb lehetőségét a Pavljucsenko által indított Modric hagyta ki, a horvát egy kicsit késett, így Almunia jóvátette a gólnál mutatott vétségét.

Szünet után a megsérülő Rose se jött ki a folytatásra, ám ez nem zavarta meg Harry Redknapp csapatát. Miközben az Arsenal csak mímelte a védekezést, Defoe a tizenhatoson belül megtalálta Bale-t, aki nem hibázott. Wenger Walcott és Van Persie pályára küldésével válaszolt, s pláne a holland életet lehelt a vendégek támadásaiba.

Tottenham-Arsenal – összefoglaló:

Tíz perccel a vége előtt előbb mellel megszelídített egy átadást, s lőtt – Gomes parádésan védett -, majd szabadrúgásból tornáztatta meg a brazilt. Ezután szintén Van Persie nyomán Campbell fejelt a kapufára. Pech. A 85. percben Bendtner ugyan hálóba juttatta Walcott lapos beadását, ám egyenlítésre nem maradt idő, az Arsenal alighanem lemondhat bajnoki álmairól. A győzelem nyomán nyilván még lelkesebb, s a negyedik, BL-indulást jelentő helyre aspiráló Spurs akkor „kavarhat” bele igazán a bajnoki címért folytatott versenyfutásba, ha második nagy londoni rangadóját is megnyeri – a Tottenham a 35. fordulóban a Chelsea együttesét fogadja, míg egy játéknappal később az Old Traffordra látogat.

premier league, 34. forduló

Tottenham Hotspur-Arsenal 2-1 (1-0)
White Hart Lane, 36 041 néző. Vezette: Clattenburg
Gól: Rose (10.), Bale (47.), illetve Bendtner (85.)
Tottenham: Gomes – M. Dawson, King, Kaboul, Bale – Assou-Ekotto, Huddlestone, Modric, Rose (Bentley, 46.) – Pavljucsenko (Crouch, 88.), Defoe (Gudjohnsen, 67.)
Arsenal: Almunia – Sagna (Walcott, 52.), Vermaelen (Silvestre, 20.), S. Campbell, Clichy – Eboué, Denilson (Van Persie, 68.), Diaby – Nasri, Bendtner, Rosicky

Aston Villa-Everton 2-2 (0-1)
Gól:Agbonlahor (72.), Jagielka (öngól, 90.), illetve Cahill (23., 74.)

Wigan-Portsmouth 0-0

Az élcsoport:
1. Chelsea 77 pont, 2. Manchester United 73, 3. Arsenal 71, 4. Manchester City 62 (33 mérkőzés), 5. Tottenham 61 (33), 6. Liverpool 56, 7. Aston Villa 55 (33), 8. Everton 51

A bajnokesélyesek programja
35. forduló
Április 17.: Manchester City-Manchester United
Április 17.: Tottenham-Chelsea
Április 18.: Wigan-Arsenal
36. forduló
Április 24.: Manchester United-Tottenham
Április 24.: Arsenal-Manchester City
Április 25.: Chelsea-Stoke City
37. forduló
Május 2.: Liverpool-Chelsea
Május 2.: Sunderland-Manchester United
Május 3.: Blackburn-Arsenal
38. forduló
Május 9.: Arsenal-Fulham
Május 2.: Chelsea-Wigan
Május 3.: Manchester United-Stoke City

Ajánlott videó

Olvasói sztorik